עוגה קלילה עם אגסים קלופים, היופי כאן זה שרואים את ראש האגס וכאשר פורסים את העוגה רואים אגס שלם בפנים
חומרים:
- 4-5 אגסים רכים מקולפים – יש לשמור על הצ'ופציק של האגס
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס סוכר חום
- 2 כוסות קמח
- ½ כוס קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כפית סודה לשתיה
- 3 ביצים
- 1 כוס מיץ, תפוחים, תפוזים רימונים.. מה שיש לכם בבית
- טיפה תמצית וניל
אופן ההכנה:
- במיקסר לערבב עד חיבור חמאה וסוכר
- להוסיף ביצים אחת אחרי השנייה עד לחיבור במאסה
- בקערה לערבב את כל החומרים היבשים ולערבב עם המאסה בפעמיים יחד עם הנוזלים, גם הם בפעמיים
- לא לערבב יותר מידי
- בתבנית 24 לשם מהבלילה כ2 ס"מ ולסדר את האגסים עם ה"צופציק" כלפי מעלה
- למלא בינהם את כל הבלילה
- אפשר לפזר מלמעלה אגוזים קצוצים, שבבי שקדים – אם בא לכם
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, כ45 דקות עד שקיסם יוצא יבש לצנן ולחלץ מהתבנית