קציצות ברוטב אדום – המתכון שלי
לכל אחד רוטב העגבניות שלו,
אני מעדיפה שהוא יהיה חלק ודי פשוט בטעמים הכי חשובה היא רכות הקציצה
חומרים:
- ½ קילו פרגיות טחונות
- ½ קילו בשר הודו אדום
- 1 בצל מגורר
- 1 תפוח אדמה מגורר דק
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח, פלפל
- פפריק מתוקה
- צרור פטרוזליה וכוסברה
- 2 עלי מרווה, 2 ענפי טימין
- 3 שיני שום
- ½ צנצנת פאסטה ( כל פאסטה חלקה איטלקית תתאים)
- 1 כף רסק עגבניות
- קורט סוכר
אופן ההכנה:
- נערבב את מאסת הבשר, הביצה, תפוח האדמה, הבצל המגורר יחד עם טיבול מלח ופלפל וניתן למאסה לשבת חצישעה במקרר, מכוסה כמובן
- בסיר רחב נטגן קלות פרוסות שום, נוסיף כף פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח ומעט פלפל שחור ונערבב יחד
- נוסיף את רסק העגבניות, הפאסטה וכמות זהה של מים – נביא לרתיחה
- ניצור ממאסת הקציצות כדורים בגודל בינוני ונכניס לתוך הרוטב.
- נוסיף את הפטרוזליה והכוסברה, הטימין והמרווה. אני מכניסה את זה שלם על מנת שיתן טעם אבל אוכל להוציא בגמר הבישול, כי החבר'ה שלי פחות אוהבים
- אפשר לטגן קלות את הקציצות קודם אבל לא חובה
- להביא לרתיחה, להוריד לאש קטנה ולבשל כ 45 דקות.