טארט לימון זריז
זה טארט הצלחה, הקרם קל להכנה ונשמר במקרר לאורך זמן.
תמיד ניתן להשתמש בבצק פריך, אבל אם אין זמן ורוצים משהו מהיר אל תפחדו לשנות את הבצק לביסקוויטים מרוסקים עם חמאה וסוכר – התוצאה הסופית לא תהיה פחות טובה
חומרים:
- חבילת פתי בר
- 70 גרם חמאה
- 3 כפות כוס סוכר חום
למילוי הלימון:
- 4 חלמונים
- קופסא חלב מרוכז
- מיץ מ 3 לימונים
- גרדת לימון לימון מ1 לימון
למרנג:
- 4 חלבונים
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
-
לפורר את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה והסוכר – לפזר באופן שווה בתבנית הפאי המתפרקת עולל הדפנות ולצנן במקרר
-
להקציף את החלמונים במטרפה ידנית רק על מנת לתת להם נפח, להוסיף את החלב המרוכז, מיץ לימון וגרדת הלימון ולערבב יחד – לצקת על התחתית
-
להקציף את החלבונים עם הוספת הסוכר לאט לאט עד לקבלת קצף יציב
-
לסדר מעל המלית לימון, אפשר לזלף בשקית זילוף או באופן ידני
-
לאפות בתנות שחומם מראש 190 מעלות ל 20 דקות
-
לקרר במקרר ולהגיש