גפילטע פיש

בהגהה האשכנזית גפילטע פיש זה חלק מהחג - המתכון המצורף הוא לא מתוק ומאוד טעים

גפילטע פיש

חמתי מכינה את הגפילטע פיש הכי טעימים שאכלתי, היא למדה להכין מחמותה שהייתה מליטא.
הגפילטע פיש הללו לא מתוקים, למי שחשב שזה דג מתוק, אוכלים אותו עם חזרת ואם יש לכם אומץ אז תקנו חזרת ממש ממש חריפה.
חומרים:
  • 2.5 קילו דג קרפיון טחון פעם 1 ( אפשר לבקש ממוכר הדגים, הם יבינו בדיוק מה אתם מבקשים)
  • שומרים את הראש והעצמות
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח מצה
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 גזרים חתוכים לטבעות
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 בצל חתוך ומטוגן
אופן ההכנה:
  1. אם קונים קרפיון טחון, נדלג על השלב הזה
  2. טוחנים את פילה הקרפיון, כולל העור, לא צריך לנקות מעצמות קטנות
  3.  את הבצל נטגן ונטוחן יחד את הבצל המטוגן
  4. מערבבים עם המאסה 2 ביצים ( על כל קילו וקצת  שמים ביצה 1), 2 כפות קמח מצה, כפית מלח ו1/2 כפית פלפל שחור טחון – מצב המאסה צריך להיות ניתן לקבב קציצה, אם זה דביק מידי יש להוסיף עוד קצת קמח מצה
  5. בסיר שטיגנו את  הבצל המלא מים מביאים לרתיחה עם כף גדושה מלח ופלפל שחור ( לטעות אחרי רתיחה, לא לפחד ממלח כאן אחרת הקציצות יצאו טפלות) טבעות גזר, סלרי, ראשי הדג והעצמות
  6. נקבב את קציצות הדג, לא גדולות  ( למי שיש משקל כל קציצה שוקלת 70 גרם, מקילו יוצאות 7 קציצות רק מפילה הקרפיון ) כי זה עוד מתנפח, ונבשל על אש בינונית כשעה וחצי
  7. לקרר ולסדר עם גזר מעל.
  8. את הרוטב שנישאר ניתן לשלב במרק דגים או לבשל בו תפוחי אדמה לפירה ( אשכנזי כזה)

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן