פלפלים ממולאים באורז ובשר
לא סתם ממולאים, הם מלאים בכל טוב.
לאחר המילוי ורתיחה של הרוטב הם נכנסים לתנור עם צלחת הפוכה מעליהם, מכוסה טוב טוב עם נייר כסף כי ככה סבתא שלי לימדה אותי על מנת שהממולאים לא יפתחו.
האפיה בתנור עוטפת אותם בחום מסביב והטעם משובח יותר משמעותי מבישול על הגאז.
חומרים:
-
4 קישואים עגולים
-
3 פלפל
-
8 עלי כרוב
-
1/2 קילו בשר בקר טחון
-
1 כוס אורז שטוף
-
1 בצל חתוך לקוביות
-
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
-
1 צנצנת פאסטה עגבניות (מיץ עגבניות חלק)
-
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
-
לטגן בצל להזהבה ולהוסיף את הבשר, לפורר אותו ולערבב עד שמשנה את צבעו
-
להוסיף את האורז יחד עם רסק עגבניות וכפית מלח – לערבב יחד כדקה
-
להוסיף כוס מים ו1/2 כפית פפריקה מתוקה ולערבב עד העלמות המים
-
למלא את הירקות, כל מה שתבחרו – תרוקנו את התוך, תשמרו את המכסה ותמלאו את הירקות 3/4 כדי לתת למילוי מקום לתפוח.
-
לשפוך מעל את הפאסטה, עם כפית מלח, טיפה פלפל שחור ו1/2 כפית פפריקה מתוקה, להוסיף עוד 1/2 בקבוק פאסטה מים
-
לכסות בצלחת הפוכה, זה על מנת לא לאפשר לירקות הממולאים להיפתח
-
להרתיח ומיד להכניס מכוסה לתנור בחום 160 לשעה, התנור עושה את כל ההבדל, אז אל תוותרו