עוגיות מעמול מגולגלות זה כמו המקור אבל עם הרבה פחות עבודה והטעם.. אוי הטעם פצצה
חומרים:
- 1.5 כוס קמח תופח
- ½ כוס סולת
- ½ כוס קורונפלור
- ½ כוס סוכר, אפשר גם אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה רכה
- ¼ כוס שמן
- תמצית וניל
- 2 כפות מי ורדים
- ממרח תמרים
- כוס אגוזי מלך קצוצים
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- במעבד מזון לשם את כל החומרים למעט ממרח התמרים, האגוזים ואבקת הסוכר לקישוט
- לאחר חיבור החומרים להעביר לשיש וללוש עוד לחיבור מלא בידיים
- לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה
- לחלק ל חצי ולרדד לעלה צר וארוך, מרוח ממרח תמרים ולפזר אגוזים קצוצים
- לגלג לרולדה דקה, לחתוך את העוגיות ולסדר בתבנית על נייר אפיה, אפשר למעוך טיפה את העוגיות שיצאו פחוסות
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ 20 דקות
- כשהעוגיות קרות לפזר מלא אבקת סוכר
- לשמור בכלי סגור כשבוע