עוגת תפוחגזר גם עוגה וגם בריאות, רכה נימוחה וטעימה במיוחד
- חומרים:
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן קנולה
- 1.5 כוסות סוכר דמררה
- 1/2 כוס מייפל סירופ
- 2 כוסות קמח
- 1/2 סודה לשתיה
- כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית קינמון
- 2 גזרים מגוררים דק
- 1 תפוח מגורר, לא חשוב הסוג
- 2 כפות גרדת לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- קורט מלח
- חופן אגוזי פקאן קצוצים, אפשר גם אגוזי מלך
לציפוי –
4 כפות אבקת סכר לציפוי מלמעלה
שבבי שקדים לבנים, או אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה:
- להקציף את הביצים במקסר עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת מאסה בהירה ותפוחה.
- להוסיף את השמן ומייפל סירופ בזרם איטי, למיקסר במהירות בינונית
- נוסיף את הגזר, התפוח המגורר, מיץ הלימון וגרידת הלימון ונערבב במיקסר מעט זמן על מהירות איטית
- בקערה נפרדת ננפה את הקמח, זה על מנת שיהיה אוורירי, נוסיף לו את אבקת האפייה , סודה לשתיה, קורט מלח והקינמון.
- את הקמח נכניס לבלילה ב3 פעמיים ונערבב ידני בערובים קלים, לא יותר מידי. ערבוב רב של מאסת עוגה בחושה יוצר מאסה כבדה באפיה.
- נוסיף את האגוזים ונערבב קלות.
- לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק, אפשר לקשט מעל בשבבי שקדים, לאפיה של כ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- העוגה מוכנה כשהיא זהובה קלות, או שבדקנו עם קיסם שיוצא יבש.
- על העוגה החמה אפשר למרוח משחת וניל ( אבקת סוכר וטיפה מיץ לימון) או אבקת סכרת כשהעוגה קרה.
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
במקום גזר נוסיף 2 כוסות פירה דלעת ונקשט בגרעיני חמנייה מעל