עוגת תפוחגזר

עוגת תפוחגזר עוגה מירקות ופירות טעימה במיוחד אל תפספסו

דבש וקינמון

 

עוגת תפוחגזר גם עוגה וגם בריאות, רכה נימוחה וטעימה במיוחד
  • חומרים:
  • ביצים
  • 1 כוס שמן קנולה 
  • 1.5 כוסות סוכר דמררה 
  • 1/2 כוס מייפל סירופ
  • 2 כוסות קמח 
  • 1/2 סודה לשתיה
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/2  כפית קינמון
  • 2 גזרים מגוררים דק
  • 1 תפוח מגורר, לא חשוב הסוג
  • 2 כפות גרדת לימון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח
  • חופן אגוזי פקאן קצוצים, אפשר גם אגוזי מלך
לציפוי –
4 כפות אבקת  סכר לציפוי מלמעלה
שבבי שקדים לבנים, או אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה:

  • להקציף את הביצים במקסר עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת מאסה בהירה ותפוחה.
  • להוסיף את השמן ומייפל סירופ בזרם איטי, למיקסר במהירות בינונית
  • נוסיף את הגזר, התפוח המגורר, מיץ הלימון וגרידת הלימון ונערבב במיקסר מעט זמן על מהירות איטית
  • בקערה נפרדת ננפה את הקמח, זה על מנת שיהיה אוורירי, נוסיף לו את אבקת האפייה , סודה לשתיה, קורט מלח והקינמון.
  • את הקמח נכניס לבלילה ב3 פעמיים ונערבב ידני בערובים קלים, לא יותר מידי. ערבוב רב של מאסת עוגה בחושה יוצר מאסה כבדה  באפיה.
  • נוסיף את האגוזים ונערבב קלות.
  • לחלק ל2 תבניות אינגליש קייק, אפשר לקשט מעל בשבבי שקדים, לאפיה של  כ 40 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
  • העוגה מוכנה כשהיא זהובה קלות, או שבדקנו עם קיסם שיוצא יבש.
  • על העוגה החמה אפשר למרוח משחת וניל ( אבקת סוכר וטיפה מיץ לימון) או אבקת סכרת כשהעוגה קרה.
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:

במקום גזר נוסיף 2 כוסות פירה דלעת ונקשט בגרעיני חמנייה מעל

 

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן