עוגת מוס בשכבותאת העוגה הזו חיברתי לפני המון שנים וכמעט ולא הכנתי אותה בשנים האחרונות.
אבל עכשיו במצב שכולנו בבית הרבה זמן התחלתי לחפור בניירות ומצאתו אותה פתאום – הייתי חייבת להכין שוב ולשתף את המתכון זה תענוג בפה תאמינו לי
חומרים למוס ושכבת הבצק:
- 200 גרם חמאה
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- ¾ כוס סוכר
- ¼ כוס מים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם אגוזים קצוצים
- שמנת מתוקה
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כפות פודינג אינסטנט
- 1 כף אבקת אפיה
אופן ההכנה:
- בסיר קטן על האש לשם את הסוכר ו1/4 כוס מים ולהביא לרתיחה ארוכה, אם יש מדחום אז 118 מעלות
- להתחיל לקציף חלבונים וכאשר הם מתחילים לקבל צבע לבן להוסיף את נוזל הסוכר באיטיות, כשהמיקסר עובר במהירות איטית
- להגביר את המהירות בהקצפת החלבונים ולהביא לקצב יציב אך עדיין נוזלי טיפה ( לא להקציב למידת הקצפה של מרנג)
- להמיס את השוקולד עם החמאה במיקרו
- לערבב, על ידי השוואת טמפרטורות, את השוקולד בחלבונים המוקצפים. ערבוב בתנועות עטיפה איטיות עד לחיבור מלא
- לחלק את מאסת המוס ל2 קערות
- לקערה לאפיה להוסיף את החלמונים ואת הפקאנים ולאפות בתנור שחומם מראש כ 15 דקות, לצנן טוב
- להקציף שמנת מתוקה ואבקת הסוכר ולערבב עם יתרת השוקולד ולשפוף על השכבה האפויה, לצנן במקרר
- להקציף את השמנת המתוקה השניה עם פודינג אינסטנט ואבקת סוכר ולשים מעל המוס
- רצוי להקפיא ולהוציא כרבע שעה לפני האירוח , אם מצליחים לעמוד בפניה?