עוגת שכבות מוס שוקולד ופקאן לכל השנה, לא רק פסח

עוגת מוס שוקולד ופקאן לכל השנה לא רק לפסח

עוגת מוס בשכבותאת העוגה הזו חיברתי לפני המון שנים וכמעט ולא הכנתי אותה בשנים האחרונות.
אבל עכשיו במצב שכולנו בבית הרבה זמן התחלתי לחפור בניירות ומצאתו אותה פתאום – הייתי חייבת להכין שוב ולשתף את המתכון זה תענוג בפה תאמינו לי

חומרים למוס ושכבת הבצק:
  •  200 גרם חמאה
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  •  ¾ כוס סוכר
  • ¼ כוס מים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  •  200 גרם אגוזים קצוצים
  •  שמנת מתוקה
 לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  •  2 כפות פודינג אינסטנט
  •  1 כף אבקת אפיה
אופן ההכנה:
  1. בסיר קטן על האש לשם את הסוכר ו1/4 כוס מים ולהביא לרתיחה ארוכה, אם יש מדחום אז 118 מעלות
  2. להתחיל לקציף חלבונים וכאשר הם מתחילים לקבל צבע לבן להוסיף את נוזל הסוכר באיטיות, כשהמיקסר עובר במהירות איטית
  3.  להגביר את  המהירות בהקצפת החלבונים ולהביא לקצב יציב אך עדיין נוזלי טיפה ( לא להקציב למידת הקצפה של מרנג)
  4. להמיס את השוקולד עם החמאה במיקרו
  5.  לערבב, על ידי השוואת טמפרטורות, את השוקולד בחלבונים המוקצפים. ערבוב בתנועות עטיפה איטיות עד לחיבור מלא
  6.  לחלק את מאסת המוס ל2 קערות
  7.  לקערה לאפיה להוסיף את החלמונים ואת הפקאנים ולאפות בתנור שחומם מראש כ 15 דקות, לצנן טוב
  8. להקציף שמנת מתוקה ואבקת הסוכר ולערבב עם יתרת השוקולד ולשפוף על השכבה האפויה, לצנן במקרר
  9.  להקציף את השמנת המתוקה השניה עם פודינג אינסטנט ואבקת סוכר ולשים מעל המוס
  10.  רצוי להקפיא ולהוציא כרבע שעה לפני האירוח , אם מצליחים לעמוד בפניה?

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן