גביניות ריקוטה וחמוציות מהחלומות

גביניות ריקוטה וחמוציות, מתכון מהחלומות

02

גביניות ריקוטה וחמוציות, ללא קשר לשבועות,זה כיף כל השנה
בצק נימוח ממולא בגבינות שונות ממותק על ידי חמוציות, צימוקים ואפילו ריבה.
חומרים לבצק:
  • 350 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה או 1/2 מיכל שמנת לבישול 15%
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סודה
למילוי:
  • ½ קופסא ריקוטה פרסקה
  • ½ קופסא מסקרפונה
  • 3 כפות פודינג אינסטנט
  • 4 כפות חמוציות
  • 6 כפות אבקת סוכר
נוזל הברשה:
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות מים
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר לשם קמח ושמרים ולערבב קלות
  2. להוסיף סוכר, מלח, ביצה ושמנת ללוש במהירות איטית
  3. להוסיף את החמאה המומסת ולהמשיך איטי את המערבל
  4. להוסיף את הסודה בזרזיף איטי לראות האם מספיק לבצק – בכל מזג אויר משתנה כמות הנוזלים ולכן יש להסתכל שהנוזלים אוספים את הבצק לאיחוד אך לא נוצר בצק נוזלי מידי.
  5. לאחר איחוד להגביר את מהירות המיקסר ללוש עוד 8 דקות
  6.  לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה עד הכפלת הנפח. לאחר ההתפחה להכניס למקרר לחצי שעה, זה מקל על עבודת הבצק
  7. לערבב בקערה את כל חומרי המילוי ולצנן במקרר
  8. על משטח מקומח להוציא את הבצק, לחלק ל2 ולרדד לעובי ½ ס"מ ולחתוך לריבועים
  9. בכל ריבוע לשים כפית גדושה מילוי וכמה חמוציות
  10. לקפל 2 פינות ולסגור טוב, להתפיח שוה כחצי שעה
  11. בתבנית עם נייר אפיה לסדר את הגביניות ולאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות כ 20 דקות עד הזהבה
  12. להוציא מהתנור ולמרוח את נוזל ההברשה שהרתחנו בסיר ניפרד כ 5 דקות

איך נשדרג מסביבי לעסיסי:

באותו האופן ניתן למלא בתפוחים מבושלים עם קינמון וליצור מאפי תפוחים

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן