02
גביניות ריקוטה וחמוציות, ללא קשר לשבועות,זה כיף כל השנה
בצק נימוח ממולא בגבינות שונות ממותק על ידי חמוציות, צימוקים ואפילו ריבה.
חומרים לבצק:
- 350 גרם קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כפית מלח
- 2 כפות סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה או 1/2 מיכל שמנת לבישול 15%
- 1 ביצה
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כוס סודה
למילוי:
- ½ קופסא ריקוטה פרסקה
- ½ קופסא מסקרפונה
- 3 כפות פודינג אינסטנט
- 4 כפות חמוציות
- 6 כפות אבקת סוכר
נוזל הברשה:
- 3 כפות סוכר
- 2 כפות מים
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר לשם קמח ושמרים ולערבב קלות
- להוסיף סוכר, מלח, ביצה ושמנת ללוש במהירות איטית
- להוסיף את החמאה המומסת ולהמשיך איטי את המערבל
- להוסיף את הסודה בזרזיף איטי לראות האם מספיק לבצק – בכל מזג אויר משתנה כמות הנוזלים ולכן יש להסתכל שהנוזלים אוספים את הבצק לאיחוד אך לא נוצר בצק נוזלי מידי.
- לאחר איחוד להגביר את מהירות המיקסר ללוש עוד 8 דקות
- לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה עד הכפלת הנפח. לאחר ההתפחה להכניס למקרר לחצי שעה, זה מקל על עבודת הבצק
- לערבב בקערה את כל חומרי המילוי ולצנן במקרר
- על משטח מקומח להוציא את הבצק, לחלק ל2 ולרדד לעובי ½ ס"מ ולחתוך לריבועים
- בכל ריבוע לשים כפית גדושה מילוי וכמה חמוציות
- לקפל 2 פינות ולסגור טוב, להתפיח שוה כחצי שעה
- בתבנית עם נייר אפיה לסדר את הגביניות ולאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות כ 20 דקות עד הזהבה
- להוציא מהתנור ולמרוח את נוזל ההברשה שהרתחנו בסיר ניפרד כ 5 דקות
איך נשדרג מסביבי לעסיסי:
באותו האופן ניתן למלא בתפוחים מבושלים עם קינמון וליצור מאפי תפוחים