מאפנס שיבולת שועל וצימוקים
כשאני רוצה שהחברה שלי יתחילו את היום או השבוע עם בריאות אני מכינה את המאפנס הללו, הם מלאים סיבים תזונתיים, לא מתוקים מידי ומאוד משביעים.
עכשיו חופש אבל הם מתאימים מאוד גם כארוחת עשר לבית הספר.
- חומרים:
- 2 ביצים
- כוס רויון
- 1שמנת 9%
- 80 גרם חמאה מומסת לא חמה
- 6 כפות סילאן
- 4\1 כוס סוכר חום דמררה
- קורט מלח
- 2\1 כפית קינמון – לא חובה למי שלא אוהב
- טיפה וניל לא חשוב אם תמצית או מחיר – מה שיש בבית
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 2\1 כוס צימוקים לבנים
- 2\1 כוס צימוקים שחורים
- כוס קמח קורנפלור
- כוס קמח כוסמין – אבל אפשר להמיר בכל קמח שרוצים גם רגיל
- 2 כפיות אבקת אפיה
- כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה:
- לטרוף ידני את הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה
- נוסיף שיבולת שועל, צימוקים, מלח, סוכר, סילאן, קינמון, רויון, שמנת חמוצה, חמאה ממוסת, וניל – נערבב וניתן למסה לנוח 10 דקות שהשיבולת שועל תתנפח.
- חומרים יבשים: קמח ( מכל סוג ששמנו), אבקת אפיה וסודה לשתייה – נערבב בפעמיים במסת שיבולת השועל.
- נסדר במנג'טים את המאפס, אני נעזרת בכף גלידה, כך יש לי מידה שווה לכל מאפנס
- נאפה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כחצי שעה, עד שזהובים.
- אל תאפו יותר על המידה כי אז יצאו קשים ולא אוורירים.
- זה טעים מיד כשיצא מהתנור וגם אחרי עד שבוע אם שמרנו בכלי אטום
בתאבון, רק בריאות:)