שבלולי בצק פריך וקצף
מתכון נוסטלגי שסבתא שלי הייתה מכינה המון – פתאום בא לי פרץ געגוע
חומרים:
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 100 גרם סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 300 גרם קמח
- 2 חלמונים
- כף מיץ תפוזים או מים
לקצף:
- 2 חלבונים
- 4 כפות סוכר, אפשר אבקת סוכר
- 4 כפות פידינג אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
- במעבד מזון לערבב לתערובת פירורית את החמאה, הקמח, והסוכרים
- להוסיף את החלמונים ומיץ והנוזלים ולהפעיל שוב את מעבד המזון לחיבור של הבצק – לא לערבב הרבה.
- את החיבור המלא נשעשה על השיש בלישה עד שיהיה לנו גוש בצק יפה וחלק
- לחלק ל2, לכסות בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
- להקציף את החלבונים לקצף יציב להוסיף את הסוכר והפודינג ולערבב ידנית עד לחיבור מלא
- לרדד את הבצק ולמרוח מחצית מהקצף
- לגלגל מהודק ולהכניס למקרר או לפריזר לחצי שעה
- לפרוס לעיגולים ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ 15 דקות, אל תאפו יותר מידי
- לצנן ולפזר אבקת סוכר
- ניתן שלמור בכלי אטום כשבוע ( אם ישאר בכלל משהו מזה אחרי כמה דקות)