שבלולי בצק פריך וקצף

עוגיות נוסטלגיות של בצק פריך וקצף

שבלולי בצק פריך וקצף

מתכון נוסטלגי שסבתא שלי הייתה מכינה המון – פתאום בא לי פרץ געגוע
חומרים:
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 300 גרם קמח
  • 2 חלמונים
  • כף מיץ תפוזים או מים
לקצף:
  • 2 חלבונים
  • 4 כפות סוכר, אפשר אבקת סוכר
  • 4 כפות פידינג אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון לערבב לתערובת פירורית את החמאה, הקמח, והסוכרים
  2. להוסיף את החלמונים ומיץ והנוזלים ולהפעיל שוב את מעבד המזון לחיבור של הבצק – לא לערבב הרבה.
  3. את החיבור המלא נשעשה על השיש בלישה עד שיהיה לנו גוש בצק יפה וחלק
  4. לחלק ל2, לכסות בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
  5. להקציף את החלבונים לקצף יציב להוסיף את הסוכר והפודינג ולערבב ידנית עד לחיבור מלא
  6. לרדד  את הבצק ולמרוח מחצית מהקצף
  7. לגלגל מהודק ולהכניס למקרר או לפריזר לחצי שעה
  8. לפרוס לעיגולים ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ 15 דקות, אל תאפו יותר מידי
  9. לצנן ולפזר אבקת סוכר
  10. ניתן שלמור בכלי אטום כשבוע ( אם ישאר בכלל משהו מזה אחרי כמה דקות)

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן