עוגת אגוזים ומייפל
מתכון שחייב לעשות קאמבייק, היא קלי קלות וטעים באופן מיוחד,
השילוב של הקינמון, סוכר ואגוזים עם המייפל לסיום עושה פלאים בפה.
מי שהזכירה לי את המתכון היא חברתי שרית, איזה כיף שחברים מזכירים לך מתכונים מוצלחים
חומרים:
- 2.5 כוסות קמח תופח ( אפשר גם קמח רגיל עם חצי שקית אבקת אפיה)
- 3 ביצים
- 1 + ¼ כוס סוכר( אם רוצים אפשר להמיר ¼ כוס סוכר בדבש)
- 2 שקיות סוכר וניל או תמצית וניל
- ¾ כוס שמן
- 1 שמנת חמוצה
- 1 כף גבינה לבנה
- 1 תפוח ירוק סמיט מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- לקישוט:
- 2 כפות סוכר דמררה
- 2 כפיות קינמון
- 1 כוס אגוזים קצוצים( פקאן או מלך)
- סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- לערבב את הביצים עם הסוכר והשמן עד לחיבור
- נוסיף את שאר החומרים( למעט התפוח) ונערבב יחד
- לצקת לתבנית כמחצית מהבלילה לפזר מעל סוכר מעורב עם קינמון ואת התפוחים ( מתאים גם ל2 תבניות אינגליש קייק)
- לצקת את שארית הבלילה ומעל את שארית הסוכר, קינמון ואת כל האגוזים
- לאפות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות כ 35 דקות ( עד לנעיצת קיסם שיוצא יבש)
- לשפוך מעל כ3 כפות מייפל ממש עם יציאת העוגה מהתנור
איך נשדרג לעסיסי:
-
נחליף חצי כוס סוכר בדבש והעוגה תתאים גם לראש השנה