שבלולי שמרים במילוי דבש וקינמון עם זיגוג קרמל דבש

דבש וקינמון - תוסיפו לזה שמרים וקיבלתם מעדן

שבלולי שמרים  במילוי דבש וקינמון עם זיגוג קרמל דבש

שמרים, מה שלא נשים בתוכם ומעיהם תמיד יצא מוצלח – המתכון הזה צמח החיבור בין שבולי קינמון לדבש של ראש השנה
חומרים לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים, או כך וחצי שמרים טריים
  • 1 כף משפר אפיה
  • ½ כוס שמן
  • 2 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כוס  מי סודה ( להסתכל על הבצק אם הוא יבש מידי להוסיף עוד טיפה)
חומרים מילוי:
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפיות קימנון
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות פודינג אינסטנט
  • 1 כפית אבקת קקאו
חומרי לקרמל דבש:
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס דבש
  • 3 כפות מים
  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • קורט מלח
אופן ההכנה:
  1. להכין את הבצק לתפיחה
  2. להכניס למקסר את הקמח,  שמרים ולערבב קלות
  3. להוסיף סוכר, מלח ומשפר אפיה ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדאי ערבוב איטי של המקסר
  4. להוסיף שמן וזילוף איטי ואת המים, הבצק צריך להדבק לדפנות ובל לא להיות מיימי מדי. אם יבש יש להוסיף טיפה יותר נוזלים, אם רטוב מידי להוסיף טיפה קמח.
  5. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
  6. ללפתוח על י מקומח ולחלק ל2.
  7. את המילוי נכין בזמן התפיחה – נערבב את כל החומרים יחד ונשם בצד.
  8. בעזרת מערוך נרדד את מחצית הבצק ונמחר מחצית מהמילוי, נגלגל לגלילה ונחתוך פרוסות של כ 4 ס"מ, נעמיד אוצן אחת ליד השניה בתבנית.
  9. אפשר גם בתבניות אינגליש קייק, לכסות המגבת ולהתפיח חצי שעה נוספת
  10. למרוח ביצה מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כחצי שעה, עד הזהבה.
  11. קרמל  דבש מעל:
  12. במחבת נשים את הסוכר, דבש, מים ונתן לזה להתחמם עד שהופך לבצע דבש עמוק
  13. להוסיף שמנת מתוקה שחוממה מראש, לא להבהל שיש גל גדול של קצף, לערבב טוב ולהסיר מהאש
  14. להוסיף חמאה ולערבב טוב עד לקבלת מרקם חלק.
  15. לשפוך על השבלולים האפויים בעודם חחמים
למות כמה זה טעים.
שנה טובה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן