שבלולי שמרים במילוי דבש וקינמון עם זיגוג קרמל דבש
שמרים, מה שלא נשים בתוכם ומעיהם תמיד יצא מוצלח – המתכון הזה צמח החיבור בין שבולי קינמון לדבש של ראש השנה
חומרים לבצק:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- 1 כף שמרים יבשים, או כך וחצי שמרים טריים
- 1 כף משפר אפיה
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס מי סודה ( להסתכל על הבצק אם הוא יבש מידי להוסיף עוד טיפה)
חומרים מילוי:
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפיות קימנון
- ½ כוס סוכר
- 4 כפות דבש
- 2 כפות פודינג אינסטנט
- 1 כפית אבקת קקאו
חומרי לקרמל דבש:
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס דבש
- 3 כפות מים
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- להכין את הבצק לתפיחה
- להכניס למקסר את הקמח, שמרים ולערבב קלות
- להוסיף סוכר, מלח ומשפר אפיה ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדאי ערבוב איטי של המקסר
- להוסיף שמן וזילוף איטי ואת המים, הבצק צריך להדבק לדפנות ובל לא להיות מיימי מדי. אם יבש יש להוסיף טיפה יותר נוזלים, אם רטוב מידי להוסיף טיפה קמח.
- לכסות בניילון נצמד ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
- ללפתוח על י מקומח ולחלק ל2.
- את המילוי נכין בזמן התפיחה – נערבב את כל החומרים יחד ונשם בצד.
- בעזרת מערוך נרדד את מחצית הבצק ונמחר מחצית מהמילוי, נגלגל לגלילה ונחתוך פרוסות של כ 4 ס"מ, נעמיד אוצן אחת ליד השניה בתבנית.
- אפשר גם בתבניות אינגליש קייק, לכסות המגבת ולהתפיח חצי שעה נוספת
- למרוח ביצה מעל ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כחצי שעה, עד הזהבה.
- קרמל דבש מעל:
- במחבת נשים את הסוכר, דבש, מים ונתן לזה להתחמם עד שהופך לבצע דבש עמוק
- להוסיף שמנת מתוקה שחוממה מראש, לא להבהל שיש גל גדול של קצף, לערבב טוב ולהסיר מהאש
- להוסיף חמאה ולערבב טוב עד לקבלת מרקם חלק.
- לשפוך על השבלולים האפויים בעודם חחמים