אם בא לכם משהו נימוח מהיר הכנה וממש ממש מפתיע בטעמו, תכינו את הניוקי הללו.
כל מי שיאכל אותם יחשוב שאתם שפים מדופלמים.
הם קלים להכנה וטעימים למות
חומרים:
-
חבילת גבינת ריקוטה, אני תמיד מעדיפה פרסקה
-
2 ביצים
-
1 כוס קמח תופח
-
50 גרם פרמזן מגורר דק
-
מלח ופלפל לפי הטעם
-
להקפצה:
-
100 גרם חמאה
-
2 כפות שמן זית
-
כמה עלי מרווה
נכין?
-
לערבב את כל החומרים בקערה, יוצא בצק דביק מעט
-
על השיש לפזר קמח נוסף ולערבב על לקבלת בצק שניתן לגלגל לגליל
-
ליצור 2 גלילים בעובי 2 ס"מ ולחתוך לניוקי קטנים אישיים
-
לבשל אותם במים רותחים עם כפית מלח עד שהם צפים
-
במחבת להמיס חמאה עם שמן זית ועלי מרווה ולהקפיץ בהם את הניוקי המבושלים על לקבלת קרסט מסביב.
-
להגיד עם פרמזן מגורר מעל, או רוטב פסטו או עגבניות
איך לשדרג מבסיסי לעסיסי:
-
להוסיף לבצק 2 שיני שום כתושות , יהיה ניוקי גבינה ושום
-
לערבב רוטב פסטו בבצק, נהפוך לניוקי פסטו