פיצה מחבת

פיצה מחבת, רעיון גאוני שמשלב מחתבת ותנור, נותן לפיצה קראסט כמו של טאבון

פיצה מחבת

 

הבצק צריך זמן, קצת במקרר וקצת מחוצה לו, כמה פעמים לישה.. אל תתעצלו.
מתכון של ליאור דור, מתכון מעולה
חומרים לבצק:
  • ½ קילו קמח
  • 300 מ"ל מים
  • 2 כפיותשמרים יבשים
  • ½ כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1.  בקערת המקסר לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את המלח, השמן והמים וללוש יחד כ 7 דקות.
  2.  הוציא לקופסא סגורה ולהתפיח בחוץ כשעה.
  3.  ללוש בתוך הקוספא כמה פעמים ולהכניס למקרר ל 24 שעות, או לילה, ללוש שוב בתוך הקופסא ולהכניס למקרר
  4.  כשעתים לפני האפיה להציא מהמקרר וללוש שוב
  5.  לפני האפיה לשטח את הבצק שמתאים ל 3 מחבתות גודל 26
  6.  לחמם מחבת טוב טוב ללא שמן ולשם עליה 1/3 בצק מרודד
  7.  מעל את רוטב הפיצה שאתם אוהבים אות התוספות.
  8.  התהליך הזה מקנה לפיצה קרסט מטורף בתחתית
  9.  להוציא ולהניח בצד – כך לעשות לכל 3 הפיצות
  10.  בנתיים לחמם תנור  חום הגבהה ביותר בחלקו העליון של התנור ולהנית חבנית אפיה הפוכה שתתחמם
  11.  להניח את הפיצות עליה ולהכניס הכי גבוהה בתנור לכ10 דקות עד שהכל נהיה קרסט, הגיבה נמסה ויוצא כמו מטאבון

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן