פיצה מחבת
הבצק צריך זמן, קצת במקרר וקצת מחוצה לו, כמה פעמים לישה.. אל תתעצלו.
מתכון של ליאור דור, מתכון מעולה
חומרים לבצק:
- ½ קילו קמח
- 300 מ"ל מים
- 2 כפיותשמרים יבשים
- ½ כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- בקערת המקסר לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את המלח, השמן והמים וללוש יחד כ 7 דקות.
- הוציא לקופסא סגורה ולהתפיח בחוץ כשעה.
- ללוש בתוך הקוספא כמה פעמים ולהכניס למקרר ל 24 שעות, או לילה, ללוש שוב בתוך הקופסא ולהכניס למקרר
- כשעתים לפני האפיה להציא מהמקרר וללוש שוב
- לפני האפיה לשטח את הבצק שמתאים ל 3 מחבתות גודל 26
- לחמם מחבת טוב טוב ללא שמן ולשם עליה 1/3 בצק מרודד
- מעל את רוטב הפיצה שאתם אוהבים אות התוספות.
- התהליך הזה מקנה לפיצה קרסט מטורף בתחתית
- להוציא ולהניח בצד – כך לעשות לכל 3 הפיצות
- בנתיים לחמם תנור חום הגבהה ביותר בחלקו העליון של התנור ולהנית חבנית אפיה הפוכה שתתחמם
- להניח את הפיצות עליה ולהכניס הכי גבוהה בתנור לכ10 דקות עד שהכל נהיה קרסט, הגיבה נמסה ויוצא כמו מטאבון