קיש כרשה ובצל, אחד הקישים הטעימים EVER, שווה כל מאמץ להכנה
מה שחשוב זה לצנן את הבצק לפני שימוש ואז הכל מסתדר וכמובן לעקוב אחר ההוראות , את מי שתארחו ומתי שתארחו תדהימו בתוצאה
לבצק:
-
200 גרם חמאה קרה
-
300 גרם קמח
-
כפית מלח
-
1 ביצה + חלמון
-
1 כף שמנת חמוצה
למילוי:
-
ענף כרשה חתוך לטבעות
-
1 בצל חתוך חצאי טבעות
-
50 גרם חמאה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 10%
-
2 ביצים
-
כף קורונפלור
-
כפית מלח, קורט פלפל שחור
-
50 גרם פרמזן מגורר
-
שבבי שקדים לבנים
אופן ההכנה:
-
במעבד מזון לערבב לתערובת פירורית קמח, מלח וחמאה
-
להוסיף ביצה וחלמון ואיחוד הבצק – ממש כמה דקות
-
להוציא מהמעבד מזון ולאחד בידיים את הבצק, למי שאין יכול לבצע את כל תהליך הערבב ביד עד איחוד שווה של הבצק, אבל זו כבר עבודה מורכבת יותר
-
לחלק ל2 לשטח טיפה ולעטוף הניילון נצמד – למקרר לחצי שעה
-
לרדד את הבצק ולהכניס לתבנית פאי מתפרקת , או חד פעמית בקוטר 20 ס"מ – למקרר שוב עד שהמילוי יהיה צונן ומוכן לאפיה
מילוי:
-
בצל וכרישה חתוכים קטן בשמן לטגן בשמן זית וחמאה עד הזהבה
-
אני שמה קורט סוכר על הבצל שיהיה שחום יותר
-
לבדוק תיבול ולצנן
-
בתבניות הפאי עם הבצק לשם את המילוי הבצלים הצונן
-
לשפוך מעליהם רוטב רואיל– מה זה? – שמנת מתוקה + ביצים טרופות, טיפה מלח ופלפל וכף קורונפלור – כל זה על הבצל/ כרישה
-
מעל לפזר מעט פרמזן ושבבי שקדים לבנים
-
לאפות בחום 180 מעלות כ 45 דקות
טיפ – בשביל שהבצק יהיה אפוי טוב גם בחלקו התחתון מומלץ לחמם תבנית בתנור וכשהיא חמה להניח עליה את תבניות הפאי
יצא מושששש
איך משדרגים לעסיסי:
-
מילוי בכל מה שיש לכם בבית: עגבניות שרי, בטטה מבושלת וחתוכה לקוביות, ברוקולי מבושל – כל ירק יצור קיש משל עצמו