קיש כרשה ובצל

קיש כרשה ובצל הכי טעימים EVER

קיש כרשה ובצל, אחד הקישים הטעימים EVER, שווה כל מאמץ להכנה
מה שחשוב זה לצנן את הבצק לפני שימוש ואז הכל מסתדר וכמובן לעקוב אחר ההוראות , את מי שתארחו ומתי שתארחו תדהימו בתוצאה
לבצק:
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 300 גרם קמח
  • כפית מלח
  • 1 ביצה + חלמון
  • 1 כף שמנת חמוצה
למילוי:
  •  ענף כרשה חתוך לטבעות
  •  1 בצל חתוך  חצאי טבעות
  • 50 גרם חמאה
  •  1 מיכל שמנת מתוקה 10%
  • 2 ביצים
  • כף קורונפלור
  •  כפית מלח, קורט  פלפל שחור
  • 50 גרם פרמזן מגורר
  • שבבי שקדים לבנים
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון לערבב לתערובת פירורית קמח, מלח וחמאה
  2. להוסיף ביצה וחלמון ואיחוד הבצק – ממש כמה דקות
  3. להוציא מהמעבד מזון ולאחד בידיים את הבצק, למי שאין יכול לבצע את כל תהליך הערבב ביד עד איחוד שווה של הבצק, אבל זו כבר עבודה מורכבת יותר
  4. לחלק ל2 לשטח טיפה ולעטוף הניילון נצמד – למקרר לחצי שעה
  5. לרדד את הבצק ולהכניס לתבנית פאי מתפרקת , או חד פעמית בקוטר 20 ס"מ – למקרר שוב עד שהמילוי יהיה צונן ומוכן לאפיה
 מילוי:
  1. בצל וכרישה חתוכים קטן בשמן לטגן בשמן זית וחמאה עד הזהבה
  2. אני שמה קורט סוכר על הבצל שיהיה שחום יותר
  3.  לבדוק תיבול ולצנן
  4. בתבניות הפאי עם הבצק לשם את המילוי  הבצלים הצונן
  5. לשפוך מעליהם רוטב רואיל– מה זה? – שמנת מתוקה +  ביצים טרופות, טיפה מלח ופלפל וכף קורונפלור – כל זה על הבצל/ כרישה
  6. מעל לפזר מעט פרמזן ושבבי שקדים לבנים
  7. לאפות בחום 180 מעלות כ 45 דקות
טיפ – בשביל שהבצק יהיה אפוי טוב גם בחלקו התחתון מומלץ לחמם תבנית בתנור וכשהיא חמה להניח עליה את תבניות הפאי
יצא מושששש
איך משדרגים לעסיסי:
  • מילוי בכל מה שיש לכם בבית: עגבניות שרי, בטטה מבושלת וחתוכה לקוביות, ברוקולי מבושל – כל ירק יצור קיש משל עצמו

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן