פשוט לחם, כן, כן
זה הכי פשוט להכין לחם בבית שיצא לכם כמו מאפיה ויפיץ ריח למות
חומרים:
- 250 גרם קמח לבן
- 250 גרם קמח לחם
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- ½ כפית סוכר
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים ( כוס חד פעמית)
אופן ההכנה
- בקערת מקסר לערבב את הקמחים עם השמרים
- להוסיף את המלח והסוכר
- במהירות איטית של המקסר להוסיף את השמן והמים וללוש יחד כ10 דקות במהירות בינונית
- לשם בקערה מקומחת להתפחה עד שמכפיל את נפחו
- ללוש טוב על השיש ולשם בסיר מקומח להתפחה נוספת
- לפני האפיה לפזר מים על פני הלחם ( זה יוצר קראסט על פני הלחם), כדאי גם לשם קערת מים בתנור ליצירת אדים נוספים
- לאפות בתנור חם מאוד 250 מעלות כ 10 דקות
- להוריד את מידת החום ל200 ל40 דקות נוספות