עישון בשר במעשנת בייתית

בשר על כל סוגיו במעשנת בייתית

עישון בשר במעשנת בייתית

יש כל מיני אסכולות בנושא עישון הבשר, אני אלך על הקלה ביותר.
במעשנת עצמה נשתמש בפחמים של מנגל ושבבי מסורת שקונים בחנויות מתמחות למנגלים.
את הפחמים נבעיר בכמות גדולה כחצי שעה לפני התחלת תהליך העישון במעשנת.
לגבי השבבים חלק נשים ממש בתחילת העישון על הפחמים ליצירת עשן וחלק נשם בנייר כסף פתוח בתוך דוד  העישון.
כל דוד עישון בנוי מקומה תחתית של פחמים לוהטות, מעל קערה עם מים שהורתחו עם עשבי תיבול, זה בשביל לייצר לחות במעשנת ומעל 2 רשתות לשם את הבשר.
מקווה שעד כאן הכל ברור.
עכשיו הבשר:
מה כדאי לשם?
  • עוף שלם
  • שוק טלה, בשר עם טיפה שומן לסוג של רוסטביף
  • פרפר חזה הודו
  • נקנקיות שמנות במיוחד
  • סלמון בחתיכות גדולות ( על נייר אפיה שלא ידבק)
איך נכין:
  1. כל הבשרים שנכנסים למעשנת צריכים להיות מושרים במרינדה לפחות 24 שעות קודם.
  2. מרינדה יכולה להכין, מים, יין, חרדל, עלי דפנה, שיני שום יבשות, רוזמרין, תימין.. מה שבא לכם.
  3. ניתן למרוח טוב טוב את הבשר במרינדה לא נוזלית במיוחד או לשם את הבשר, בעיקר הודו במרינדה נוזלית מאוד.
  4. אני משתמשת בנוזל יחד עם קערת המים המורתחים ליצירת האדים במעשנת.
  5. תהליך העישון לוקת בין שעתיים עד 4 שעות לנתחים גדולים ושומניים
  6. דגים ונקנקיות הם הקצרים ביותר בתהליך.
אם יש שאלות נוספות אשמח לענות- רק תכתבו לי

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן