האמת שאני לא מאוהבי החומוס אבל כשהוא בהכנה בייתית זה טעים גם לי
ההשריה של החומוס והפול לוקחת יום, אבל הבישול זריז והתוצאה שווה את המאמץ. אני מכינה מראש ומקפיאה בקופסאות קטנות וכך בחימום מהיר במיקרו יש כבר את חומר הגלם הראשוני לעבודה.
חומרים:
-
1/2 קילו גרגירי חומוס קטנים
-
1/2 קילו פול
-
1 שקית סודה לשתייה
-
1 קופסא טחינה גולמית
-
כפית מלח
-
מיץ לימון
אופן ההכנה:
-
להשרות את החומות והפול, כל אחד בקערה נפרדת מכוסים במים.
-
את המים נחליף פעם 1 ותהליך ההשריה כולו לוקח 24 שעות.
-
נשטוף ונעביר לסירים את החומוס והפול, נכסה במים ונשים כפית סודה לשתייה ומלח בכל סיר
-
נבשל על אש בינונית כחצי שעה עד לריכוך, שימו לה כי נוצר קצף מהסודה לשתייה, יש להסיר אותו בעזרת כף – לא לשפוך את המים, אם צריך עוד טיפה אז נמשיך לבשל עד שיהיה ניתן למעוך בכף על דפנות הסיר.
-
את החומוס או הפול עם המים שנשארו נחלק לכלים להקפאה, מנה 1 נכין.
-
על כל כוס חומוס , 1/2 כוס טחינה גולמית, 1/2 כפית מלח ו1 כף מיץ לימון – נטחן הכל יחד למרקם חלק.
-
נגיש עם פול ושמן זית וכמובן פיתות!