גרסה נוספת לשדרוג הפורצ'ה
חומרים:
-
350 גרם קמח מלא, האותה מידה ניתן גם להשתמש בקמח רגיל
-
1/2 כוסות מים
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 שיני שום כתושות
-
2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
-
1 כפית מלח
-
1/2 כוס שמן זית
מעל הפוקצה:
-
שמן זית
-
מלח גס
-
עלי רוזמרין שלמים וקצוצים
אופן ההכנה:
-
במיקסר נערבב את הקמח, שמרים ומים שנוסיף לאט לאט
-
נוסיף את השמן והמלח ומחצית עלי הרוזמרין הקצוצים ונמשיך ללוש עד חיבור מלא
-
להמשיך את הלישה עוד 10 דקות
-
להתפיח כחצי שעה
-
לשמן את הידיים בשמן וליצור 5 נקניקים מהבצק
-
להתפיח שוב כחצי שעה וליצור חורים בבצק עם האצבעות
-
לפזר מעל שמן זית, מלח גם ועלי רוזמרין ולאפות בתנור שלחומם מראש 220 מעלות כ15 דקות
-
מיד כשיוצא מהתנור לפזר שמן זית מעל