עוגת 3 שכבות שוקולד וקוקוס, כשרה לפסח
עוגה סופר נוסטלגית עבורי שבמקור אינה של פסח, עשיתי במתכון כמה שינויים להתאימה לחג ויצא פצצה
חומרים לבצק:
- 6 חלמונים
- 1 כוס קמח מצה
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- ½ כוס קמח שקדים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- ¼ כוס מיץ תפוזים או קוניאק
- תמצית וניל
חומרים לשכבת השוקולד:
- 200 גרם שוקולד חלב מגורר
חומרים לשכבת הקוקוס:
- 200 גרם קוקוס
- 6 חלבונים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- במקסר לערבב את הביצים והסוכר עד לקבלת מאסה תפוחה ובהירה
- להוסיף שמן בזירזוף איטי
- להוסיף את שאר החומרים ב פעמיים בשילוב עם החומרים הנוזליים
- לשטח בתבנית גודל 24
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 דקות ולצנן מעט
- לפזר מעל את השוקולד המגורר
- בקערת המקסר הנקיה להקציף את החללבונים ולהוסיף את הסוכר לאט לאט
- כאשר יש קצץ יציב להוסיף את הקוקוס בערבוב ידני
- לשטח מעל השוקולד
- לאפות שוב כ20 דקות