שדרוג של הבסיס, לעוד תענוג צרוף
חומרים
-
1/2 כוסות קמח
-
3/4 כפית מלח
-
1/4 כוס שומשום שחור/שומשום לבן
-
1/4 גרעינים מעורבים חמנייה ודלעת
-
200 גרם חמאה
-
1 ביצה גדולה
-
150 גרם פרמזן טחון או צ'דר
-
1/4 כוס שבבי בצל מטוגן יבש
אופן ההכנה
-
לערבב את הקמח והחמאה למצב פירורים במיקסר לא במעבד מזון.
-
להוסיף את כל החומרים הנוספים
-
לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה.
-
לחתוך לקוביות של 4 ס"מ ולצנן במקרר לפני האפייה.
-
אופים בתנור החם במשך 15-12 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מצננים בתבנית.
איך משדרגים לעסיסי?
-
במקום בצל מטוגן שמים 1/4 כוס ממרח עגבניות יבשות.
-
מהבצק יוצרים 4 גלילים ומגלילים אותם בשומשום או קצח, עוטפים שניילון נצמד
-
מקפיאים כ15 דקות ופורסים דק את הקרקרים.