רוסטביף

רוסטביף, הסוד זה בשר איכותי ולא "להרוג " אותו בתנור

רוסטביף

זה ניראה מפחיד אבל זה לא באמת.
אם תכינו אותו בכל ארוחה אנשים יעופו עליכם ויחשבו שאתם ממש שפים ביתיים מקצועיים, תנסו. לא תתאכזבו
חומרים:
  • נתח סינטה של 2 קילו
  • חרדל דיז'ון גרגירים
  • טימין
  • ראש שום
  •  1 כפית מלח גס
  •  1 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
  1. נקלף כ5 שיני שום, נעשה חור בעזרת סכין בבשר וננעץ את שיני השום
  2. נפלפל ונמליח את הנתח מכל צדדיו, נעסה אותו בידיים ע המלח והפלפל להחדרת הטעמים, אפשר להעזר בטיפה שמן זית
  3. נמרח חרדל דיז'ון על כל הנתח.
  4. במחבת שטוחה שחוממה מראש טוב נשים שמן זית ונצלה את הנתח מכל צדדיו כך שכל צד יקבל גוון שחום, תהליך זה סוגר את הבשר כך לא יתייבש.
  5. נעביר לתבנית אפיה, ונאפה על חום 220 כ15-20 דקות, תלוי במידת העשייה שתירצו.
  6. נניח לבשר לנוח כמה  5 דקות על מנת שיספוג חזרה את כל המיצים, נגיש לשולחן ונפרוס על המקום.
  7. אפשר לצלות על רשת תנור שיש מתחת תבנית עם ירקות שורש שנאפו קצת מראש ואז כל השומן שניגר מהנתח בזמן הצלייה יהיה על ירקות השורש, זה טעים חבל על הזמן.
  8. ואיך נדע שהבשר לא מדמם"? = נכניס נכין חדה פנימה לתוך הבשר, אם היא יוצאת חמה באופן שניתן לגעת  ביד  זה בדיוק מידת עשיה MID, ודרדר כזה ולא יבש.
  9. או תשתמשו במד חום עם מקל נעיצה ותגיעו לחום 56 מילות, זו מידת עשיה מושלמת
  10. אפשר לצלות על רשת תנור שיש מתחת תבנית עם ירקות שורש שנאפו קצת מראש ואז כל השומן שניגר מהנתח בזמן הצלייה יהיה על ירקות השורש, זה טעים חבל על הזמן.
  • ואיך נדע שהבשר לא מדמם"? = נכניס נכין חדה פנימה לתוך הבשר, אם היא יוצאת חמה באופן שניתן לגעת  ביד  זה בדיוק מידת עשיה MID, ודרדר כזה ולא יבש.
איך נשדרג לעסיסי:
  • רוסטביף מיום קודם, לפרוס  לפרוסות דקות  ולהכין סנדוויץ' עם חמוצים, ספייסי מיונז, עגבנייה וחסה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן