זה מתכון של חמתי שקיבלה אותו מסבתא רבה שהייתה חצי עירקית וחצי ספרדיה ספניולית כל זה מצד בעלי כמובן, לכן חשוב לעשות כמו שכתוב – כי זה מגיע ממסורת של פעם
חומרים:
- 1 קילו חצילים קטנים מוצקים
- 2 פלפל ירוק חריף
- 4 שימי שום
- 2 כפות מלח גם
- 1 כף חומץ
אופן ההכנה:
- חורצים את החציל עד לראשו, לא עד הסוף.
- מבשלים במים עד רתיחה כ 10 דקות לרכך את החציל אך לא להפכו לרך מידי – נוציא ונקרר.
- בקערה נקצוץ את הפלפל החריף עם השום ונערבב עם מלח גס.
- נמלא את החציל בתוך החריץ ונסדר בצנצנת החמצה.
- נמלא במים עם כף נוספת של מלח גם וכף חומץ.
- נשאיר בחוץ ימיים עד שלושה, ונטעם מדי יום לוודא כי המים מספיק מלוחים והחציל רך.
- לאחר 3 ימים נכניס למקרר – מחזיק הרבה זמן.