בולנייז הכי טעים שיש
לדעתי בכל בית יש את הבולונייז שלו, כזה ששנים רץ המתכון ורגילים לטעמים.
אצלינו בבית זה הרוטב הזה שבגלל היותו מצומצם בבישלו ארוך הוא נפלא גם כרוטב וגם בשימוש ללזניה או אפילו למילוי רביולי( רק ללא הנוזלים)
ממליצה בחום
חומרים:
- 500 גרם בשר בקר טחון, עדיף צלעות
- 1 קופסא עגבניות קצוצות דק( כל מותג איטלקי יעבוד כאן)
- 2 קופסאות של העגבניות עם מים
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנטנות
- 2 גבעולי סלרי – מרוסקים
- 2 גזרים – מרוסקים
- חופן פטרוזליה כולל הרגליים קצוצים דק
- מלח, פלפל
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 5 טיפות טבסקו
- 3 עלי דפנה ( למי שאין לא להלחץ, אפשר גם בלי)
- 5 גרגירים של פלפל אנגלי ( למי שאין לא להלחץ, אפשר גם בלי)
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל להזהבה
- להוסיף את הסלרי והגזר המרוסקים ולערבב כ2 דקות
- להוסיף את הבשר עד שמשנה את ציבעו
- להוסיף תבלינים ולערבב ומיד את רסק העגבניות, העגבניות הקצוצות דק והמים
- להביא לרתיחה ולהנמיך את האש לבישול כשעה וחצי צמצום טעמים
- להגיש עם כל סוג פסטה שתרצו – טעים אש ( שימו לב שפסטה מחיטה מלאה דורשת זמן סישול ארוך טיפה יותר)
טיפ – האוטב מחכה לפסטה ולא הפוך!
שימו לב להוראות הבישול על שקית היצרן