עוגת שוקולד אספרסו
עוגת שוקולד נימוחה וטעימה, אפשר לשפוך עליה כוס אספרסו כשהעוגה חמה זה יעשיר את טעמי הקפה
חומרים:
- 100 גרם חמאה רכה
- 200 גרם שוקולד מומס
- 1 כוס שמנת מתוקה 10%
- 2 כוסות קמח תופח
- ½ כוס קמח שקדים
- 2 כפות אבקת קקאו מנופה
- 1.5 כוסות סוכר
- 3 ביצים
- קורט מלח
- תמצית וניל
- כוס אספרסו + כפית נס קפה
אופן ההכנה:
- במקסר להקציף את הביצים ו1/2 כוס סוכר למאסה תפוחה ובהירה
- במיקרו להמיס את השוקולד, חמאה ושמנת מתוקה
- בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים
- לערבב את כולם ב 3 נגלות אחד עם השני בתנועות ערבוב קלות
- מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 30 דקות, לבדוק עם קייסם שהמאסה נאפתה
- העוגה יוצאת כשהיא עדיין רוטטת טיפה וזה בשביל לא לייבש את השוקולד יותר מידי