עוף וירקות בשקית צליה( קוקי) הייתה פעם מאוד נחשבת ואיכשהו נעלמה קצת בשנים האחרונות,
השבוע חברה הזכירה לי את זה וממש התחשק לי להכין.
אפשר לתבל בכל דבר, חרדל ודבש, פפריקה מתוקה, צ'ילי מתוק כל אופציה תצא טעימה.
אפשר גם לגוון בירקות שמצרפים לעוף כמו פירות יבשים, פלחי תפוז כל מגוון ירקות השורש… הכל עובד, המתכון המצורף הוא האהוב עלי ביותר והוא מתאים לכולם
חומרים:
- 6-8 חתיכות עוף
- 2 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- 2 בצל
למשחה:
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות קטשופ
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- 2 שקיות צליה
אופן ההכנה:
- לערבב את חומרי המשחה
- לחתוך את כל הירקות לחתיכות גדולות
- למרוח את העוף במשחה ולחלק ל2 שקיות הצלייה, את שארית המשחה לערבב עם הירקות וחלק לשקיות הצלייה
- לסגור טוב את השקיות ולחורר וליציאת האוויר
- לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות כשעה
איך שדרג מבסיסי לעסיסי:
- נוסיף ארטישוק ירושלמי והרבה שום, במקום הבטטה
- נוסיף משמש מיובש ושזיפים מיובשים + 2 ראשי שום חצויים. המשחה תהיה מ4 כפות שמן, 4 כפות צ'ילי מתוק, 2 כפות סילאן וחצי כפית מלח