חיתוכיות ריבה ושטרוייזל

חיתוכיות ריבה ושטרוייזל, אופציה קלה למה שפעם קראו לו לינצר

חיתוכיות ריבה ושטרוייזל

פעם קראו לזה לינצר, בצק פריך על בסיס שקדים עם ריבת פובידל ופירורי בצק פריך מלמעלה, היום אילו החיתוכיות עם השטרוייזל שמביאות את הבשורה, בכל מקרה זה טעים מאוד
עם טוויסט קטן שמתאים לזמנים שלנו עם השקדים והלימון.

חומרים:
  • 50 גרם חמאה בטמפ החדר
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס חד פעמית קמח  שקדים( שזה בעצם שקדים לבנים טחונים דק)
  • 1 כוס חד פעמית קמח
  • 3/4 כוס חד פעמית סוכר
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • גרדת מלימון שלם
  • תמצית וניל
  • ריבה מה שיש, אפשר קונפיטורה, ריבה בייתית או כל מה שיש בבית
  •  1 כוס חד פעמית שבבי שקדים
אופן ההכנה:
  1. לערבב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך
  2. בעזרת ידיים רטובות לשטח בתבנית ¾ מכלות הבצק ( מיועד לתבנית 30/20 בערך)
  3. את שארית הבצק לשם בפריזר ל10 דקות עד שיתקשה לגמרי
  4. למרוח מעל ריבה ולפזר שבבי שקדים מעל הריבה, מעל לגרר במגרדת גסה את הבצק הקפוא מעל כל משטח הריבה
  5. לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כחצי שעה או עד השחמה 0 כי כל תנור מתחמם טיפה שונה)
  6. לקרר לחתוך לריבועים
  7. לשמור בכלי סגור כשבוע

איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:

  • על הבצק והריבה נפזר פירות העונה: ענבים, תאנים, אפרסקים, תפוחים שבושלו בטיפה חמאה, נפזר שבבי שקדים ונאפה
  • על הבצק נמרח במקום הריבה שוקולב נוטלה או השחר, נפזר שבבי שקדים ואת השטרוייזל, נאפה ככתוב מעלה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן