חיתוכיות ריבה ושטרוייזל
פעם קראו לזה לינצר, בצק פריך על בסיס שקדים עם ריבת פובידל ופירורי בצק פריך מלמעלה, היום אילו החיתוכיות עם השטרוייזל שמביאות את הבשורה, בכל מקרה זה טעים מאוד
עם טוויסט קטן שמתאים לזמנים שלנו עם השקדים והלימון.
חומרים:
- 50 גרם חמאה בטמפ החדר
- 2 ביצים
- 3/4 כוס חד פעמית קמח שקדים( שזה בעצם שקדים לבנים טחונים דק)
- 1 כוס חד פעמית קמח
- 3/4 כוס חד פעמית סוכר
- 1 כפית אבקת אפיה
- גרדת מלימון שלם
- תמצית וניל
- ריבה מה שיש, אפשר קונפיטורה, ריבה בייתית או כל מה שיש בבית
- 1 כוס חד פעמית שבבי שקדים
אופן ההכנה:
- לערבב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ורך
- בעזרת ידיים רטובות לשטח בתבנית ¾ מכלות הבצק ( מיועד לתבנית 30/20 בערך)
- את שארית הבצק לשם בפריזר ל10 דקות עד שיתקשה לגמרי
- למרוח מעל ריבה ולפזר שבבי שקדים מעל הריבה, מעל לגרר במגרדת גסה את הבצק הקפוא מעל כל משטח הריבה
- לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כחצי שעה או עד השחמה 0 כי כל תנור מתחמם טיפה שונה)
- לקרר לחתוך לריבועים
- לשמור בכלי סגור כשבוע
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:
- על הבצק והריבה נפזר פירות העונה: ענבים, תאנים, אפרסקים, תפוחים שבושלו בטיפה חמאה, נפזר שבבי שקדים ונאפה
- על הבצק נמרח במקום הריבה שוקולב נוטלה או השחר, נפזר שבבי שקדים ואת השטרוייזל, נאפה ככתוב מעלה