לחם משני קמחים שאפשר להפכו בין רגע גם ללחם אגוזים
לחם ביתי זה משהו אחר, מנחם, מחמם את הלב והבטן.
גם הבית מתמלא ריח נפלא וגם הטעם שונה מלחם תעשייתי, הלחם המצורף כזה קל שחבל לא להכין.
אפשר להפוך את הלחם הזה עם כל תוספת למשהו אחר לגמרי: כמו לחם פרמזן ועגבניות, לחם עגוזים וכו…
זה הבסיס.
חומרים:
- 250 גרם קמח לבן
- 250 גרם קמח כפרי
- 400 מל מים מהברז
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלאה מלח
- 2 כפות סוכר חום
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
- במיקסר להכניס את הקמחים והשמרים – לערבב קלות במהירות איטית בוו הלישה
- לאט להוסיף את המים, המלח, הסוכר והשמן עד שהכל מתאחד
- להמשיך ללוש במהירות גבוהה יותר כ10 דקות
- להוציא מקערת המיקסר ולהתפיח כשעתיים עד הכפלת הנפח
- בשלב הזה נכניס את ההאגוזים נלוש ידנית עם הבצק. נחלק את הבצק ל2 כיכרות, ונניח בתבנית לחם חד פעמית ולהתפיח שוב כשעה וחצי
- לטפטף מים על החלק העליון של הבצק
- להכניס לתנור להכניס סיר עם מים כך החלק העליון של הלחם יקבל קרסט משגע
- לאפות בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ30 דקות, לבדוק כי הלחם כבר קל, זה מראה כי כל המים מהבצק התייבשו והלחם מוכן ואפוי
- לצנן ולהגיש עם כל דבר
איך משדרגים לעסיסי:
-
לחם עם בצל מטוגן – מתכו יגיע בהמשך
-
לחם עם גבינת פרמזן – מתכון יגיע בהמשך