אני משתדלת כי תמיד יהיו לי כאילו במקרר
למה זה טוב? גם להגשה בכל ארוחה, גם ליצור מהם קרם פלפלים לפני התיבול כמובן
זה תמיד הצלחה
חומרים:
-
8 פלפלים בכל הצבעים, אפשר גם פלפל שושקה אדום וירוק, אילו פלפלים מאוד טעימים לקלייה בתנור וכמובן תמיד ניתן לשלב גם פלפלים חריפים
-
4 שיני שום
-
שמן זית
-
2 כפות חומץ בן יין לבן( זה לא חובה)
-
כפית סוכר( במידה ומורידים את החומץ, אין גם צורך בסוכר)
-
כפית מלח
אופן ההכנה:
-
לסדר את הפלפלים חצויים בתבנית אפיה עם נייר אפיה.
-
נשמן את כולם בשמן זית.
-
נאפה כ45 דקות עד להשחמה.
-
על מנת שיהיה קל לקלף את הקליפה נשים את כל הפלפלים החמים בקופסא סגורה לצינון, זה מזרז את פעולת הקילוף
-
נקלף את הפלפלים ונחתוך לרצועות.
-
נתבל בפרוסות שום, 1/4 כוס חומץ בן יין, 1/4 כוס מים, מלח, פלפל, סוכר.
-
נשמר במקרר מלא זמן, והכי טוב לאחר 3 ימים.
איך נשדרג לעסיסי:
-
נאפה פלפל שושקה הארוך ונקלף אך לא נחתוך ונמלא בגבינות קשות – בולגרית, קצקבל
-
נטחן הכל בממחה ידני ויהיה לנו קרם פלפלים, רצוי להוסיף שום, מלח ופלפל שחור