חמין מקרוני ועוף, בתנור הרבה שעות זה תמיד טעים. מתאים סופר לימים הקרים של עכשיו ושכולנו יושבים בבית ובא לנו להתפנק על אוכל מנחם.
חומרים:
- 1 קילו פרגיות, או 8 כרע עוף
- 1 חבילה של קילו מקרוני ( או 2 קטנות), מבושל לפי הוראות היצרן
- 1 בצל חתוך גס
- פפריקה
- כמון
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- לערבב את כל התבלינים עם קצת שמן זית ולמרוח את חלקי העוף
- לסגור אותם בסיר בו נאפה את החמין, לשים בצד
- לשפוך את השומן והתבלינים שנוצרו על המקרוני המבושל, לפי הוראות היצרן בקערה נפרדת
- לטגן קלות את הבצל בסיר בו נאפה את החמין ולשפוך גם כן על המקרוני, לתבל בעוד קצת מלח ופלפל
- סדר כמחצית מכמות המקרוני המובל הסיר, לסדר את חלקי העוף או הפרגיות ומעל לסגור עם מחצית המקרוני הנותרים. לא להשאיר אף טיפה נוזל בקערה ולהוסיף עוד כוס מים.
- לסגור בנייר כסף ולתנור ל5 שעות לפחות על חום נמוך של 100\120מעלות
הכי טעים כשזה קריספי כזה בצדדים.
איך משדרגים מבסיסי לעסיסי:
אפשר להוסיך באמצי פרוסות חציל אפוי בתנור, פרוסות גזר
אפשרי להוסיף טיפה שומן כבש וזה יעשה את הכל למשהו טעים במיוחד.