תביט בקלי קלות
החורף כבר כאן וקר, אוכל מנחם זה הדבר הכי כייפי, הבית מריח ומחמם את הלב והבטן.
לכן העלתי מתכון בקלי קלות של אוכל שאני מאוד אובהת, אל תשכחו שאני פולניה מבטן ומלידה, זה לא פשוט עבורי להמציא מתכונים כאילו:)
שיהיה לכם בתאבון וטעים טעים
חומרים:
- 6 חתיכות עוף כרעיים ופולקה
- 2 כוסות חיטה
- 1 כוס אורז בסמטי ( אפשר גם פרסי)
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרשה חתוכה לעיגולים
- 2 ענפי טימון
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח, פלפל
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 4 כוסות מים
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה לטגן בשמן זית את חתיכות העוף להשחמה משני הצדדים, להוציא לצלחת בצד
- לטגן באותו מחבת את הבצל והכרישה עד הזהזבה
- להוסיף את שיני השום וענפי הטימין ל2 דקות
- להוסיף את התבלינים: פפריקה, כפית מלח ו1/2 כפית פלפל שחור
- לפזר במחבת את החיטה והאורז ולערבב עם התבלינים
- לסדר מעל את העוף
- להוסיף את המים ופטרוזליה קצוציה
- להביא לרתיחה ולהכניס לתנור לשעה וחצי על חום של כ 160 מעלות