פאי אגוזים לפסח

פאי אגוזים כשל"פ

פאי אגוזים לפסח

באופן כללי אני מאוד אוהבת להכין טארטים לפסח, בצק של עוגיות יין המחליפות את עוגיות הפתי בר הרגילות, או את הבצק פריך
אין מה לאמר, זה גם חגיגי וגם מאודדדד טעים
חומרים לתחתית:
  • 1 חבילה עוגיות יין מרוסקות
  • 80 גרם חמאה קרה
  • 1/4 כוס סוכר
  •  2 כפות מייפל סירופ
לציפוי אגוזים:
  • 350 גרם אגוזים מעורבבים – פקאן, מלך, לוז – אני מוסיפה גם אגוזים מלוחים כלשהם זה מעשיר את הטעם
  • 80 גרם חמאה
  • ¾ כוס סוכר דמררה
  • 1/3 כוס מייפל סירופ
  • 2 כפות שמנת מתוקה
 אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון לשם את כל חומרי לבצק היבשים ולהפעיל בפולסים, יוצא בצק פירורי
  2.  לשטח בתבנית פאי ולהכניס למקפיא ל20 דקות
  3.  לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 10 דקות
  4.  ואז להכין את הציפוי – במחבת רחבה לשם את החמאה, סוכר ודבש עד להמסה,
  5.  להוסיף את השמנת המתוקה ולבסוף את כל האגוזים ( אפשר לקצוץ חלק מהם)
  6.  לפזר באופן שווה את הציפוי על התחתית
  7. לאפות שוב כ15 דקות, לצנן טוב טוב ולחתוך לקוביות קטנות – לשמור במקרר ולהוציא כרבע שעה לפני ההגשה.
  8.  להגיש עם גלידה או סתם ככה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן