קאפקייק שוקולד קרמל, מיוחד ליום העצמאות, כל יום העצמאות אני מכינה כזה.
ראשית מאוד טעים ושנית גם ניראה מדהים על שולחן החג החגיגי, אז רוצו להכין גם…
חומרים:
-
150 גרם שוקולד איכותי
-
3 ביצים
-
150 גרם חמאה קוביות
-
2 כפות אבקת קקאו טובה
-
2 כוסות קמח תופח, או קמח עם חצי כפית אבקת אפיה
-
0.5 כוס קמח שקדים
-
2 סוכר וניל
-
1.5 כוסו סוכר
-
סוכריות כרמית קרמל
-
קורט מלח
-
1 כף ליקר, מה שיש לכם ( ברנדי, ליקר שוקולד…)
-
0.5 כוס מים
לקישוט:
שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 כף פודינג אינסטנט וניל ו 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
-
להקציף במיקסר את הביצים עם חצי כוס סוכר למאסה תפוחה ובהירה
-
בקערה נפרדת בצד יש לערבב את כל החומרים היבשים
-
ובקערה נוספת להמיס במיקרו את השוקולד עם החמאה בפולסים קצרים של 30 שניות 0 1 או 2 מקסימום ולערבב, שלא ישרף השוקולד)
-
נוסיף בפעמיים את מאסת השוקולד, תערובת היבשים והמים לביצים המוקצפות לעררבב בכף לאט לאט שלא תשבר מאסת הביצים התפוחה
-
לשם בתבניות קאפקייק עד החצי ולתקוע סוכריית קרמל, לכסות בעוד קצת ממאסת השוקולד. אל תשכחו שזה עוד תופח
-
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 25 דקות, לא לאפות יותר מידי, זה בסדר אם העוגה עוד קצת רוטטת
-
כשהקאקפייק מתקררים לשקט בראש קצפת ולא שכוח להוסיף דגל ישראל שיהיה יום העצמאות שמח