קציצות ברוטב תרד ולימון, מכל הצורות זה המאכל האהוב עלי, לשים עם קוסקוס או אורז לבן.. מ ע ד ן
חומרים:
- ½ קילו בקר טחון
- ½ בצל מגורר
- ½ תפוח אדמה מגורד
- 1 ביצה
- 3 כפות פירורי לחם
- חופן פטרוזליה קצוצה
- ¼ כפית כמון
- ½ כפית שמן
- מלח ופלפל שחור
לרוטב:
- 4 מדליוני תרד קפואים
- ½ לימון חתוך לסירות
- 6-8 זיתים ירוקים דפוקים
- 1/2 כוס אפונה ירוקה
- מיץ מ1/2 לימון
- מלח, פלפל
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
- לערבב את כל חומרי הקציצה ולהשהות במקרר לחצי שעה לספיגת הטעמים
- בסיר שטוח לטגן רצועות בצל עד השחמה
- להוסיף את כל התבלינים
- להוסיף את הלימון, מדליוני התרד והזיתים ולהביא לרחיתה
- בשלב הזה להנמיך את הלהבה וליצור כדורים מהקציצות.
- לטגן אותם קלות במחבת ולהוסיף לרוטב
- לבשל יחד כשעה על אש קטנה, או לחלופין להכניס לתנור בחום 150 מעלות לאותו פרק זמן ( אני תמיד מעדיפה בישול בתנור כי זה פשוט יוצא יותר טעים)