סירות ארטישוק במילוי זה כשבא לי קציצות אבל לא רגילות, כאילו טיפה חמצמצות
הטעם מגיע גם מלבבות הארטישוק וגם מהלימון הכבוש המתווסף לרוטב
יוצא מושששש
חומרים:
- חבילה לבבות ארטישוק סנפרוסט
- ½ קילו בשר טחון איכותי
- 1 תפוח אדמה מגורר
- ½ חבילה פטרוזילה קצוצה דק
- 2 שיני שום
- 1 בצל חתוך לחצאי עיגול
- 1 כפית כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- 2 כפיות לימון כבוש
- מלח פלפל
- 1+1 ביצה
- קמח מתובל באבקת שום, מלח ופלפל
- פרורי לחם – רק במידת הצורך
- אופן ההכנה:
- בקערה לערבב את הבשר, ביצה, תפוח אדמה, פטרוזליה, טיפה מלח ופלפל ו1/2 כפית כמון אם המאסה נוזלית מידי ולא מתחברת הוסיפו 2 כפות פירורי לחם – ערבבו טוב ותנו לנוח במקרר כחצי שעה
- בסיר רחב שוליים לשם 3 כפות שמן קנולה, לטגן את הבצל
- הוסיף רסק עגבניות, לימון כבוש, תבלינים ומים ולהביא לרתיחה
- ליצור כדורי בשר מהמאסה ולחבר ללבבות ארטישוק
- כל ארטישוק ממולא לתבול בביצה טרופה וקמח ולטגן קלות
- הוסיף את הארטישוקים הממולאים לרוטב בסיר ולהוסיף מים במידת הצורך
- לבשל כשעה על אש קטנה ולבדוק תיבול