עוגת שייש וניל קינמון

עוגת שיש גבוהה וטעימה במיוחד עם וניל וקינמון

עוגת שייש וניל וקינמון, עוגת בחושה אבל גבוהה במיוחד, הקינמון עושה לה רק טוב ובעיקר לריח שזה מפיץ בבית
חומרים:
  • 5 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1.5 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • ½ כוס קמח שקדים
  • 1 כוס מיץ תפוזים, אפשרי כל מיץ פרי אחר + ½ כוס מוספת של מיץ או מים
  • 2 כפות קקאו משובח
  • ½ כפית קינמון
  • תמצית וניל
נכין?
  1. להקציף במקסר את הביצים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת מאסה תפוחה ובהירה
  2. להנמיך את מהירות המקסר ולהוסיף לאט את השמן
  3. ערבב בקערה נפרדת את החומרים היבשים למעט קקאו וקינמון, את זה להשאיר בצד
  4. להוסיף את החומרים היבשים בפעמיים יחד עם כוס המיץ לערבב על לחיבור כל המסה, אל תערבבו יותר מידי
  5. לצקת לתבנית עם חור, הסוד זה לשמן את התבנית ולפזר סוכר מסביב, זה " מדביק" את העוגה והיא יוצאת ממש ממש גבוהה, אבל רק  מחצית מהמסה הלבנה
  6.  להוסיף לשארית המאסה את הקקאו ואת הקינמון עם חצי כוס מיץ נוספת או מים
  7. לצקת מעל המסה הלבנה ולערבב בעזרת הידית של מזלג בצורת נחשים, כך ששתי המסות יתחברו ויווצרו צורות נחש בפנים
  8. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ע 45-50 דקות
  9. זה אפוי כאשר ננעץ קיסף ויוצא יבש לעומק כל העוגה.
  10. אם רוצים עוגה גבוהה עדיף לאפות בתבנית 24
  11. לצנן ולהוציא מהתבנית, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל
איך נהפך מבסיסי עסיסי:
נוותר על הקקאו והקינמון, במקומם נשים גרדה מתפוז שלם ונקבל עוגת מיץ נהדרת

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן