בננה קייק וגבינת ריקוטה
בנות כאילו שבפולנית אומרים " זה לא רקוב זה דבש".. כאילו ממש כבר ממש רכות ולא כייפיות לאכול, אותן בדיוק צריך לבננה קייק
ביחד בשילוב גבינת ריקוטה זה מנצח
- חומרים:
- 100 גרם חמאה
- 4\3 כוס סוכר דבררה
- 1 כוס קמח
- 3 ביצים
- 2 בננות רכות
- קורט מלח
- 4\1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת אפיה
- 2\1 כפית תמצית וניל
למלית:
- 1 קופסא ריקוטה פרסקה
- 1 שמנת חמוצה 15%
- 1 ביצה
- 2 כף קורנפלור, או פודינג אינסטנט
- 4\1 כוס סוכר לבן
אופן ההכנה:
- בקערת המקסר נכניס את החמאה והסוכר ונערבב יחד
- נוסיף את ביצים אחת אחת עד לערבב מלא עם החמאה
- נוסיף את הבננה המעוכה במזלג
- נוסיף את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והמלח ונערבב דקה לחיבור החומרים – ערבוב רב הופך את המאסה לכבדה ואת זה לא נרצה
- בקערה נפרדת נערבב את כל חומרי במלית על לאיחוד החומרים
- נסדר בתבנית אינגליש קייק מחצית ממאסת בצק העוגה, מעליה את מלית הגבינה ונסגור במחצית המאסה בשניה
- לאפות בתנור שחומם מראש כ45 דקות, מוכן כשנועצים קיסם במרכז העוגה ויוציא יבש
איך משדרגים לעסיסי:
- מחית תפוחי עץ במקום הגבינה