שמרים פרסברג פרג
אבא שלי ז"ל אהב הכי בעולם פרג, כשהיה מגיע פורים אמא הייתה מכינה לו כל מיני עוגות עם הרבה פרג.
אחת מהן היא העוגה המצורפת, שאת המתכון נתנה לה משהיא שאהבה לאפות בקיבוץ נגבה, שם גדלנו. אין לי זיכרון ממי המתכון אבל ננציח אותו בבלוג יחד עם אבא שלי
חומרים לשמרים פרסברג:
- 100 גרם חמאה מומסת קלות
- 1 ביצה
- 2 כוסות קמח
- 1.2 כוס סוכר
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- ½ כוב חלב מעורבב עם מים
למילוי פרג:
- 2 כוסות פרג
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות דבש או ריבה
- ½ כוס חלב
- 2 כפות עוגיות מרוסקות
- 50 גרם חמאה
- חופן צימוקים בהירים
- אופן ההכנה:
- בקערת מקסר נערבב את כל החומרים היבשים של הבצק
- נוסיף, ביצה, חמאה ונוזלים במהירות איטית עד לחיבור
- נמשיך ללוש את הבצק עןד 8 דקות במהירות בינונית ונניח להתפחה כחצי שעה
- את חומרי המילוי נחמם בסיר יחד כ7-10 דקות בחום בינוני עד חיבור מלא ונניח בצד לצינון מוחלט
- נחלק את הבצק ל2 חלקים ונרדד לעובי 0.5 ס"מ
- נשטח את הבצק מעל תבנית חד פעמים כאשר מכל צד יש בצק שיוצא החוצה,
- נמלא מחצית ממילוי הפרג ונסגור מעליו את הבצק כמו שמיכה.
- נמחר בביצה ונשאיר להתפחה עוד כ20 דקות
- לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ20-25 דקות עד הזהבה.
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
- באותה הדרך ניתן למלא ב500 גרם גבינה, ביצה,2 כפות קורונפלור, 1/2 כוס סוכר, תמצית וניל
- או בתפוחים שבושלו עם סוכר וחמאה