קיש תרד או פיטריות
קישים שווים – בעצם כל בצק פריך שניקח ונמלא ככל שהדמיון שלנו עובד, רוטב רואיל, גבינת פרמזן… יצא שווה BIG TIME.
נסו את זה
לבצק:
-
200 גרם חמאה קרה
-
300 גרם קמח
-
כפית מלח
-
1 ביצה
-
1 כף שמנת חמוצה
למילוי:
-
תרד קפוא, 5 כדורים /או סלסלת פיטריות שמפניון חתוכות לפלחים
-
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
-
שמנת מתוקה
-
2 ביצים
-
כף קורונפלור
-
1 כפית מלח, קורט פלפל שחור
-
קצת פרמזן
-
שבבי שקדים לבנים
אופן ההכנה:
-
במעבד מזון לערבב לתערובת פירורית קמח, מלח וחמאה
-
להוסיף ביצה ושמנת לאיחוד הבצק – ממש כמה דקות
-
להוציא מהמעבד מזון ולאחד בידיים את הבצק, ציינתי במתכון קודם שניתן גם בעיבוד ידני, אך זה תהליך ארוך יוצר
-
לחלק ל2 לשטח טיפה ולעטוף הניילון נצמד – למקרר לחצי שעה
-
לרדד את הבצק ולהכניס לתבנית פאי מתפרקת – למקרר שוב עד שהמילוי יהיה צונן ומוכן לאפיה
מילוי:
-
בצל וחתוך קטן בשמן לטגן בשמן קנולה עד הזהבה
-
אני שמה קורט סוכר על הבצל שיהיה שחום יותר ולצנן
-
להוסיף את התרד או הפיטריות ולטגן עוד כ 4 דקות
-
בתבניות הפאי עם הבצק לשם את המילוי הצונן
-
לשפוך מעליהם רוטב רואיל – מה זה? – שמנת מתוקה = 2 ביצים טרופות, טיפה מלח ופלפל וכף קורונפלור – כל זה על הבצל/ כרישה
-
מעל לפזר מעט פרמזן ושבבי שקדים לבנים
-
לאפות בחום 180 מעלות כ 45 דקות
טיפ – בשביל שהבצק יהיה אפוי טוב גם בחלקו התחתון מומלץ לחמם תבנית בתנור וכשהא חמה להניח עליה את תבניות הפאי
איך נשדרג מבסיסי לעסיסי:
-
קיש מלוח עם 3 סוגי גבינות – בולגרית, ריקוטה וקצקבאל
-
קיש מלוח עם מחית בטטה