עוגת דבש אגוזים וקרמל
אם רוצים עוגה מפונפנת כזו שתרשים את האורחים אבל גם תהיה טעימה במיוחד תנסו את המתכון הזה.
חומרים:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס שמן
- 2.5 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
- קורט מלח
- 1/2 קינמון
- 1/2 כוס קפה שחור בכוס של קפה שחור ( קפה לשתיה עם מים מצונן, כי תשמעו קטע, חברה שלי הכינה את העוגה עם כוס קפה שחור רק האבקה)
- 1 תפוח מגורר
- כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- לקרמל:
- ½ כוז סוכר
- 3 כפות מים
- 50 גרם חמאה
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס אגוזי פקאן
- ½ כוס אגוזי לוז קלויים
אופן ההכנה:
- להקציף את הביצים עם הסוכר כ 6 דקות עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה
- להוסיף את השמן והדבש ובזילוף איטי למקסר במהירות איטית
- בקערה בצד לערבב את כל החומרים היבשים
- לערבב את החומרים היבשים והקפה השחור עם קציפת הביצים, בעזרת מרית, לא להקציף
- לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 35 דקות עד הזהבה, מוכן כאשר קייסם ננעץ ויוצא יבש ( הקרמל אגוזים צריך להיות מוכן בשלב זה לצקת על העוגה)
- להכנת הקרמל – במחבת לשם את הסוכר והמים ולא לגעת!!! עד לקבלת גוון אימברי
- להוסיף חמאה ושמנת מתוקה מחוממת מראש – לא להבהל שנהיה גל של קצף – לערבב יחד ולהסיר מהאש
- להוסיף את האגוזים לקרמל ולצקת על העוגה החמה ולאפות עוד 5 דקות יחד
- לקרר טוב בטמפרטורת החדר ובתאבון
איך משדרגים עוד טיפה
במקום האגוזים ניתן הכין פופקורן ולתבול את כולו בקרמל, לפזר על עוגה אפויה ולצנן