לימונים כבושים שעושים לבד,
זו העונה שבא הלימונים עם הכי הרבה מיץ, אפילו ענקיים.
לנו יש עץ בחצר שיש עליו כל כך הרבה לימונים שממש חבל לזרוק, אז מנצלים לכל רעיון שיש בעיקר למוצרי הכבושים שמחזיקים הרבה זמן במקרר
חומרים:
- 5-6 למונים פרוסים לפרוסות דקות
- 4 לימונים – רק המיץ
- 2 כפיות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 4 כפות מלח גם
- 3 כפיות שבבי צ'ילי שאטה גרוס
אופן ההכנה:
- לפרוס את הלימונים לפרוסות דקות כולל הקליפה
- בקערה נפרדת לערבב את כל חומרי בתיבול ( ללא שמן הזית)
- לתבול כל פרוסת לימון בתיבול ולסדר בדחיסות בצנצנת שניתן לסגור לאטימות
- לשפוך את שאריות התיבול במידה ונשארו על השכבה העליונה של הלימונים
- למלא את הצנצנת כמעט עד הסוף במיץ הלימון ולמעלה לשם שמן זית
- לסגור את הצנצנת ולערבב קלות
- להשאיר מחוץ למקרר כ4-6 ימים ולשמור במקרר, מלא זמן
- מדי פעם לטחון חלק מהלימונים כולל המיץ וקצת מיץ לימון למשחה גסה
- לשמור בכלי קמן סגור טוב עם שכבת שמן זית, במקרר