בישקוטי שלי, מתכון לעוגיות שאני מכינה לפחות פעמיים בחודש, לא מחזיקות דקה ורבע הכל מתחסל.
היפה בזה שאפשר "לשחק" עם המרכיבים וליצור כל פעם עוגיה בטעמים אחרים.
חומרים:
-
4 ביצים
-
1 כוס סוכר חום
-
כפית קינמון
-
1/2 כפית סודה לשתייה
-
קורט מלח
-
כוס קמח
-
כוס שיבולת שועל
-
150 גרם שקדים לבנים שלמים
-
150 גרם אגוזי לוז שלמים לבנים
אופן ההכנה:
-
לערבב ידני את הביצים עם כל יתר המרכיבים
-
את האגוזים נוסיף בסוף
-
ליצור 4 נקניקים של הבצק, כן בעזרת הידיים שיהיו ארוכים וצרים
-
לאפות בחום 170 מעלות כ 20 דקות עד הזהבה
-
נחכה שיתקרר ורק אז נחתוך – לא להתפתות לחתוך קודם כי זה יתפרק וחבל
-
ואז נחתוך לפרוסות של עוגיות דקות 0.5 ס"מ, האגוזים יתחככו באמצע וזה נורא יפה
-
נאפה שוב מכל צד ליבוש 7 -10 דקות, לא לשרוף אותן – אפשר גם להוריד את חום התנור ל150
-
לצנן וזה נשמר מלא זמן בכלי אטום
איך משדרגים לעסיסי:
-
מוסיפים חתיכות תפוז מסוכרות וחתיכות שוקולד מריר
-
מוסיפים שוקולד לבן עם האגוזים
-
מוסיפים קפה לשינוי הטעם של הבישקוטי
-
מוסיפים פירות יבשים כי מה שיש
-
את הקמח ניתן להחלף בקמח כוסמין ואת שיבולת השועל ב 1/4 כוס קמח נוספת