החמין שלי

סיר החמין של המשפחה שלי

 החמין של המשפחה שלי, המתכון הזה הוא שדרוג של החמין של חמותי שהיה אהוב מאוד אצלינו,
זה היה כשחמתי עדיין הייתה בריאה מספיק להכין.
אני שידרגתי עם השנים עד שיצא המתכון המנצח הזה.
חומרים:
  • 1/2 שקית שעועית לבנה של סנפרוסט ( אפשר גם יבש ואז השרות ללילה במים)
  • 1/2  שקית חומוס של סנפרוסט ( אפשר גם יבש ואז השרות ללילה במים)
  • 1/2 שקית חיטה
  • 8 תפוחי אדמה קטנים מקולפים
  • 8 ביצים
  • 1/2 קילו גרונות הודו
  • 1/2 קילו בשר בקר לבישול ארוך
  • 1 בצל עם הקליפה
  • ראש שום חצוי
  • 1 כף סילאן
  • 1 קישקאע קפוא
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:
  1. לסדר בתבנית רחבה או בסיר גדול את הקטניות אחד ליד השני – אם רוצים שהם לא יתערבבו ניתן לשם בשקית קוקי, פתוחי ומחוררת
  2. מעל לסדר את הבשר ובין לבין את תפוחי האדמה, הבצל כולל הקליפה והביצים
  3. למלא מים מעל לכל הסיר
  4. להוסיף 2 כפות מלח, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות סילואן
  5. להרתיח את הסיר , לכסות בנייר כסף ומכסה להכניס לתנור ל12 שעות על אש נמוכה (  מעלות 100, ללא טורבו)
  6. לבדוק בבוקר אם המים נספגו, במידה ויש הרבה נוזל ניתן העלות את חום התנור ל 150 מעלות עד לארוחה

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן