חריימה של יום שישי
לפעמים לא תמיד, רק כשמתחשק אני מכינה חריימה ליום שישי.
היא צריכה להיות טעימה מתובלת וחריפה בקטנה, חייבת להיות לידה חלה שתמיד עדיפה תוצרת ביתה
חומרים:
- חבילה דג נסיכת הנילוס
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
- 1 כף אריסה מוכנה
- 1 כף לימונים כבושים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
- 3 שיני שום גדולות
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- חצי חבילה כוסברה קצוצה
- 2 פלפל ירוק חריף חצויים
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה:
- במחבת רחב לשם כף שמן קנולה ואת התבלינים לפתחית הטעמים
- להוסיף את רסק העגבניות, האריסה והלימון הכבוש ל2 דקות
- לצרף את הגמבה החתוכה והפלפל החריף
- להוסיף מים ולהביא לרתיחה, בשלב זה נטעם אם יש מספיק מלח
- נסדר חתיכות דג בגודל מנה להגשה ברוטב ונפזר מעל חצי חבילה כוסברה קצוצה
- לבשל יחד כ20 דקות, לא יותר
- להגיש עם חלה טוב ליד
איך נשדרג לעסיסי:
- ניתן להחליף בפליה דג לבן כמו לברק, בורי
- אפשרי גם להכין מחתיכות סלמון גדולות ללא עור