קרפצ'יו חציל
אני מאוד אוהבת שהשולחן כשאני מארחת יהיה מגוון,
לכן צרפתי גם את המתכון הזה, הוא קל להכנה, די מהיר ובעיקר ניתן להכין את צליית החציל והירקות יום קודם.
אפשר גם להשתמש בחציל גולמי קנוי מהסופר.. לא פחות טעים
את הרכבת המנה עצמה עדיף ביום הארוח, מה שבטוח לא יישאר מזה זכר
חומרים:
-
3 חצילים קלים במשקל ( הכבדים מלאים גרעינים) – אם יש בלאדי הם עדיפים
-
2 עגבניות
-
1 בצל סגול
-
שמן זית
-
מיץ לימון
-
2 שיני שום כתושות
-
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
-
נצלה את החצילים עם אש גלויה על הגאז עד שיתרכו, נצנן ונוציא את המילוי למסננת
-
המסננת נותנת לחציל להגיר את המיצים המיותרים – לחכות שיתקרר
-
במחבת נקלה את העגבנייה חצויה ואת הבצל הסגול שציפינו בשמן זית , הקליפה של העגבנייה תרד בקלות אחרי הצלייה
-
נקצוץ דק את כלל הירקות הצלויים ונערבב יחד
-
נתבל בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם
-
נקשט בפלפל חריף מעל