בראוניז שוקולד, קרמל ואגוזי מקדמיה כשר לפסח
בראוניז תמיד הולך, אז למה שלא נכין גם לפסח – זו גרסת החלומות
חומרים:
- 200 גרם שוקולד מריר חתוך קטן
- 150 גרם חמאה רכה
- 2 כפות גדושות נוטלה או מחית נוגט למי שיש
- 4 ביצים
- 200 גרם סוכר דמררה
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 4 כפות גדושות קורונפלור
- 1/2כוס קמח שקדים
- 2 כפות אבקת קקאו מנופה, מסוג איכותי
- 6 סוכריות קרמל של כרמית חתוכות לחצי
- אגוזי מקדמיה מלוחים קצוצים גס
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- להמיס במיקרו את השוקולד עם החמאה
- במחבת רחבה לשם את הסוכר עם השמנת ולבשל כ 5 דקות יחד עד לקבלת משחה קרמלית
- להסיר מהאש ולהוסיף את השוקולד והנוטלה ( או הנוגט) ולערבב יחד
- בקערה נפרדת לערבב את הביצים עם מטרפה ולבצע השוואת טמפרטורות עם הקרמל השוקולדי, לערבב יחד
- להוסיף את החומרים היבשים ולערבב עד לאיחוד המאסה
- לסדר ב2 תבניות אינגליש קייק ולדחוף סוכריות קרמל בתוך הבצק( כדאי לעטוף אותן בקמח תפוחי אדמה שלא ישקעו בבצק)
- לפזר מעל אגוזי מקדמיה חתוכים גס
- לאפות בתבנית (30\40) בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 15 דקות עד התייצבות, לא לפחד להוציא כשהעוגה עדיין רוטטת