צלי בקר ברשת עם בצלי שאלוט וגזר גמדי
חומרים:
- גוש בשר כתף או פילה מדומה קשור ברשת ( בקשו מהקצב, גם בסופר)
- שקית בצלי שאלוט
- 6 שיני שום
- 1 שקית גזר גמדי של סנפרוסט
- 2 ענפי טימין
- 4 עלי דפנה מיובשים
- כף פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל שחור
- 3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- להמליח את הבשר ולסגור את הבשר מכל צדדיו במחבת רחבה ולשם בצד
- בסיר רחב עם מכסה לשם שמן זית ולטגן קלות את השלאוט, שיני השום וענפי הטימין
- להוסיף את הגזרים ל2 דקות נוספות
- להכניס חזרה את הבשר ולתבל בכל התבלינים להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
- לכסות טוב בנייר כסף ולתנוא על חום של 150 לשעה וחצי עד שעתיים
- לצנן טוב את הבשר במקרר ולפרוס אותו לפרוסות דקות רק כשהוא קר.
לפני ההגשה לחמם עם רוטב וירקות בפיירקס מכוסה ולהגיש עם אורז לבן.
לפעמים אני משתמשת ברוטב בתור נוזל הבישול לאורז וזה יוצא פצצה
איך לשדרג מבסיסי לעסיסי:
- להמיר כוס מים ביין אדום יתן לצלי ארומה מיוחדת של יין
ברוטב שנותר אני משתמשת לבישול אורז בסמטי, ממירה כוס מים ברוטב – זה מעניק לאורז טעם נפלא