אוזני המן ל פעם, טעם שאי אפשר לעמוד בפניו
כיף פורים, חג אהוב עלי, תחפושות, משלוחי מנות ומאפים עם פרגגג.
אבל בהחלט אפשר גם מילויים שונים למי שפחות אוהב
חומרים לבצק:
- 200 גרם חמאה
- 500 גרם קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 חלמונים
- 100 גרם אבקת סוכר
- תמצית וניל
- 2 כפות ליקר
- 1-2 כפות מים ( כמה שהבצק צריך ע מנת לבתגבש)
למילו פרג:
- 200 גרם פרג טחון
- 1/2 כוס סוכר
- 5 כפות פירורי עוגיות או פירורי לחם
- 1 כף גרדת לימון
- 2 כפות ריבה או דבש
- 30 גרם חמאה
- 1 כוס חלב
מילוי אגוזים:
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס סוכר
- מיץ מלימון 1
- גרדת לימון מאותו לימון
מילוי שוקולד:
- הכי טוב השחר העולה
אופן ההכנה:
- הבצק – נכניס לקערת מעבד מזון את הקמח, חמאה קוביות וסוכר ונערבב בפולסים ליצירת פירורים
- נוסיף את כל שאר החומרים, אם הבצק עוד פירורי נוסיף לאט לאט מים ( כך אחת כל פעם)
- נאחד בידיים לגוש אחד, נחלק ל2 כדורים ונרדד לעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות פרגמן.
- לשם במקרר לצינון, אפשר אפילו לילה
- לקרוצ עיגולים עם קורצן או כוס
- למרוח חלבון ביצה מסביב לכל עיגול על מנת שידבק טוב ולא יפתחו אוזני ההמן
- במרכז כל עיגול לשם כפית לא גדושה של מילוי ( קר) ולסגור בצורת משולש
- לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 15-20 דקות להזהבה
- לצנן ולפזר אבקת סוכר
- נשמר עד שבוע בכלי אטום
אופן הכנת המילויים:
- לשם את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית ולהביא לחיבור – כל מילוי לפי החומרים מעלה
- במילוי האגוזים יש נוזל שנוצר מהסוכר, גם הוא יכנס לאזניים 🙂
- לקרר טוב לפני מילוי
רעיונות לעוד מילויים:
- שוקולד לבן ופיסטוק
- ממרח לוטוס
- ריבת חלב ואגוזים
- ממרח תמרים