אוזני המן של פעם

אוזני המן של פעם במלא מילויים

אוזני המן ל פעם, טעם שאי אפשר לעמוד בפניו
כיף פורים, חג אהוב עלי, תחפושות, משלוחי מנות ומאפים עם פרגגג.
אבל בהחלט אפשר גם מילויים שונים למי שפחות אוהב
חומרים לבצק:
  • 200  גרם חמאה
  • 500 גרם קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2 חלמונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • תמצית וניל
  • 2 כפות ליקר
  • 1-2 כפות מים ( כמה שהבצק צריך ע מנת לבתגבש)
למילו פרג:
  • 200 גרם פרג טחון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 5 כפות פירורי עוגיות או פירורי לחם
  •  1 כף גרדת לימון
  • 2 כפות ריבה או דבש
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב
מילוי אגוזים:
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס  סוכר
  • מיץ מלימון 1
  • גרדת לימון מאותו לימון
מילוי שוקולד:
  • הכי טוב השחר העולה
אופן ההכנה:
  1. הבצק – נכניס לקערת מעבד מזון את הקמח, חמאה קוביות וסוכר ונערבב בפולסים ליצירת פירורים
  2. נוסיף את כל שאר החומרים, אם הבצק עוד פירורי נוסיף לאט לאט מים ( כך אחת כל פעם)
  3. נאחד בידיים לגוש אחד,   נחלק ל2 כדורים ונרדד לעובי 1/2 ס"מ בין 2 ניירות פרגמן.
  4. לשם במקרר לצינון, אפשר אפילו לילה
  5. לקרוצ עיגולים עם קורצן או כוס
  6.  למרוח חלבון ביצה מסביב לכל עיגול על מנת שידבק טוב ולא יפתחו אוזני ההמן
  7. במרכז כל עיגול לשם כפית לא גדושה של מילוי ( קר) ולסגור בצורת משולש
  8. לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ 15-20 דקות להזהבה
  9. לצנן ולפזר אבקת סוכר
  10. נשמר עד שבוע בכלי אטום

אופן הכנת המילויים:

  1. לשם את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית ולהביא לחיבור  – כל מילוי לפי החומרים מעלה
  2. במילוי האגוזים יש נוזל שנוצר מהסוכר, גם הוא יכנס לאזניים 🙂
  3. לקרר טוב לפני מילוי

רעיונות לעוד מילויים:

  • שוקולד לבן ופיסטוק
  • ממרח לוטוס
  • ריבת חלב ואגוזים
  • ממרח תמרים

 

להדפסת המתכון:

אהבתם? זה הזמן לשתף את המתכון עם האוהבים שלך

יעל חננוביץ

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

השאירו תגובה

קצת עליי

יעל חננוביץ, בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים.

עוד כתבות באתר

הצטרפו אלינו בפייסבוק

הרשמה לניוזלטר מתכונים המהמם שלי

BASE TO TASTE
the good things

הרשמו עכשיו לניוזלטר המתכונים המהמם שלי

הצטרפו אליי ברשתות החברתיות

כל הזכויות שמורות לבייס טו טייסט © 2020

גלילה לראש העמוד

מזמינה אותך להרשם

לניוזלטר המהמם שלי

דילוג לתוכן