שמרים שוקולד, ריח עוגת שמרים שממלא את הבית, אין מה להגיד זה שווה כל קונדיטוריה. ביחוד היום שכולנו יושבים בבית תחת הסגר, העוגה מנחם פי כמה והכי כיף שאפשר להכין קונדיטוריה בבית.
חומרים
- 2\1 קמח לבן
- 12 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס מים חמימים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15%
- 2\1 כוס סוכר לבן
- 1 ביצים
- 100 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכים לקוביות קטנות
- 2\1 כפית תמצית וניל, לא חובה
- משחת קקאו – ½ כוס סוכר, 2 כפות קמח, קצמוץ קנמון ו50 גרם חמאה – הכל מעורבב יחד
- שוקולד למריחה – מה שתבחרו – השחר, נוטלה, שוקולד לבן, ממרח עוגיות…
- נוזל הברקה – ½ כוס סוכר, ¼ כוס מים לבשל יחד להסמכה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר נשים את הקמח והשמרים ונתחיל בפעילות איטית של המקסר
- נויף את הסוכר, הביצים, החמאה והוניל לאט לאט
- את המים והשמנת נערבב יחד ונוסיף אותם בזרזיף איטי עד לחיבור של הכל יחד
- בהצק צריך להיות קצת נוזלי
- נלוש הכל 10 דקות במקסר
- בקערה מכוסה טוב טוב בניילון נצמד להתפחה עד משכפיל את נפחו
- נחלק את הבצק ל2 חלקים, נשטח כל חלק לרידוד בעובי 2 ס"מ ונמרח מחצית ממשחת הקקאו
- נקפל את הדפנות למרכז כך שיווצר לנו מרובע בשכבות שהמשחה כלואה בתוכו
- נרדד את הבצק למשטח דק בעובי 1 ס"מ ונמחר שוקולד למריחה, נגלגל לגליל שמן
- נחצה כל גליל לאורכו ונפנה את הפנים הממולאים כלפי חוץ
- בשלב זה נקלע משני הנקניקים צמה ונניח אותה בתבנית להתפחה נוספת
- כך נעשה גם במחצית בצק השניה
- על כל צמה כזו נמרח ביצה ונפזר שבבי שקדים או פרג לא טחון לקישוט
- אפיה בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל20-30 דקות בערך, עד הזהבה
- בזמן האפיה נרתיח את נוזל ההברקה עד לסמיכות קלה
- כשהעוגה חמה ויצאה מהתנור נשפוך עליה את נוזל ההבקר זה גם נותן נימוחות לעוגה לאורך זמן